«Pavlova» ar Mascarpones un «Šarlote» krēmu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte Pavlova nereti tiek pasniegta viesībās.

Torte Pavlova ir maigs bezē biskvīts, kas ārpusē veido kraukšķīgu garoziņu, bet iekšpusē saglabā mīkstu, zefīram līdzīgu konsistenci. To vienmēr pasniedz ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kurus bagātīgi klāj uz krēma kārtas. Tradicionāli krēmu gatavo no putukrējuma. Torti dekorē neilgi pirms pasniegšanas, lai tā saglabātu kraukšķīgo virskārtu.

Sarežģītība: viegla

Porcijas: 6-8

Pagatavošanas laiks: ~25 min. + 1,25h cepšanai + 4h dzesēšanai.

Nepieciešams:

4 lielu olu baltumi

200g pūdercukura

1/2 tējk. vaniļas ekstrakta

1 tējk. baltvīna etiķa

1/2 ēd.k. kukurūzas cietes

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krāsni līdz130C. Sagatavo pannu: uz cepamā papīra uzzīmē apli ar diametru 20cm - tortes izmērā. Papīru ar apzīmēto pusi uz leju ieklāj pannā.

2. Ar mikseri vidējā ātrumā saputo olas baltumus vieglās putās. Turpinot putot, pakāpeniski pa ēdamkarotei pievieno pūdercukuru. Saputo masu līdz putas ir stingras un spīdīgas, un cukurs izkusis.

3. Ieputo vaniļas ekstraktu.

4. Iecilā masā etiķi un kukurūzas cieti (var aizvietot ar kartupeļu cieti).

5. Masu kārto uz pannas vēlamajā formā, tortes vidū veidojot nelielu padziļinājumu.

6. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 75 min, līdz virsējā kārta ir sausa, un tortei izveidojusies viegli zeltaina nokrāsa. Izslēdz krāsni, torti atstājot pilnībā atdzist uz 4h.

Mascarpone un balzama liķiera «Šarlote» krēms un rotājumi

Nepieciešams:

230g Mascarpone svaigā siera

230g saldā krējuma

60ml balzama liķiera «Šarlote»

2 ēd.k. cukura

svaigas ogas un augļi

Pagatavošana:

1. Saputo Mascarpone sieru, līdz tas kļūst viendabīgs un maigs.

2. Pievieno 2/3 saldā krējuma un cukura un saputo līdz stingrām putām. Uzmanīgi, nepārputot!

3. Iemaisa balzama liķieri «Šarlote». Pievieno un iemaisa saldo krējumu līdz vajadzīgajai konsistencei.

4. Krēmu klāj uz atdzisušās tortes, rotā ar svaigām ogām un augļiem.

Receptes sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)

*Reklāmraksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu