Man jau šķiet, ka vislabākie Cēzara salāti ir klasiskie – tikai romiešu salātlapas, laba mērce, grauzdiņi un siers. Kopš esmu atklājusi šo salātu mērci, šķiet, ka labākas nav pat restorānos. Taču reizēm, kad nāk ciemiņi vai gribas sevi palutināt, der smalkāka šo salātu versija, piemēram, ar garnelēm. Ātri, garšīgi, krāsaini!
Cēzara salāti ar garnelēm
Vajadzēs
– romiešu salātlapas
– Parmas tipa cieto sieru
– grauzdiņus
– garneles
– tējkaroti eļļas un sviesta cepšanai
Mērcei vajadzēs
– divas nelielas ķiploku daiviņas
– divas anšovu filejas
– divas ēdamkarotes citrona sulas
– tējkaroti Dižonas sinepju
– tējkaroti Vusteršīras mērces
– glāzi labas majonēzes
– pusglāzi smalki rīvēta Parmas sera
Vispirms pagatavo mērci – nelielā bļodiņā liek divas caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploku daiviņas, tāpat apstrādā anšovus.
Iemaisa sinepes, Vusteršīras mērci un citronu sulu. Pievieno majonēzi. Iemaisa smalki rīvētu cieto sieru.
Noskalo un apžāvē salātlapas. Sapluina un liek bļodā.
Iemaisa dažas ēdamkarotes mērces un pievieno grauzdiņus.
Noloba garneles, noskalo un notecina lieko ūdeni.
Sakarsē pannu, izkausē sviestu un eļļu un aši apcep garneles. Tikko tās maina krāsu un kļūst rozā, ņem nost no plīts.
Šķīvjos liek salātus, virsū uztupina dažas garneles un pārkaisa ar plānās šķēlītēs sagrieztu sieru. Gatavs!