Tunča salāti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Vēl viena garšīga un ātra salātu recepte, ko pagatavot brokastīm vai vieglām vakariņām!

Nepieciešams

  • Tuncis savā sulā 100 g
  • Jēra salāti
  • Vārīti kartupeļi 2 gab.
  • Olas 2 gab.
  • Nelieli marinēti gurķīši 5 gab.
  • Malti pipari (pēc garšas)
  • Extra virgin olīveļļa 2 ēdk.
  • Balsamico etiķis 1 tējk.
  • Bazilika pesto 1 tējk.
  • Saldā čili mērce 1 tējk.

Pagatavošana

  1. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3-4 mm biezās ripās. Olas vāra 7 minūtes, atdzesē, sagriež daivās.
  2. Salātu lapas nomazgā un izklāj uz dvieļa, lai apžūst, sausās lapas kārto uz diviem porciju šķīvjiem. Liek lielos gabalos virsū kartupeļus, olas, sagrieztus gurķus un tunča gabaliņus.
  3. Pagatavo mērci, olīveļļu sajauc ar balsamico etiķi, pesto, saldo čili mērci un pipariem. Mērci pārlej pāri salātiem.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu