Auzu pārslu cepumi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Tikai četras sastāvdaļas, un supergardie cepumiņi ir gatavi! Protams, ar sastāvdaļām var variēt, pievienojot riekstus vai žāvētus augļus, taču man garšo arī šādi – vienkārši, bez nekā.

Pagatavošanas laiks ~25 min (ja var visus vienlaicīgi, uz vairākām pannām izcept).
Cepšanas laiks ~20 min.
Daudzums - 35 vidēja izmēra cepumi.

Kas nepieciešams, lai pagatavotu auzu pārslu cepumus?
❁ 500 g auzu pārslu
❁ 200 g sviesta
❁ 3 olas
❁ 200 g cukura

Kas jādara?
♨ Jāizkausē sviests (var kausēt uzreiz vidēja izmēra katliņā un tur pēc tam arī jaukt kopā visu masu).
♨ Pāris min jāpagaida, lai tas nav pavisam karsts.
♨ Jāsakarsē cepeškrāsns uz 200°.
♨ Jāliek klāt cukurs, jāsamaisa.
♨ Jāpievieno olas.
♨ Jāpievieno auzu pārslas.
♨ Viss kopā kārtīgi jāsamaisa.
♨ Ar ēdamkaroti (var, protams, arī ar rokām) jāveido mazas piciņas un jāliek uz pannas.
♨ Cepumi ir gatavi, kad kļuvuši zeltaini brūni – ~15/20 min laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu