Garneļu un laša žuljēns

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Garneļu un laša žuljēns ir viegli pagatavojams un pasakaini garšīgs ēdiens. Lai jūs nenobiedē mazo trauciņu tilpums, jo žuljēns ir ļoti sātīgs. Un, ēdot to kopā ar svaigu maizīti, vakariņām noteikti pietiks.

Sastāvdaļas

  • 400 g atkausētu garneļu
  • 200 g svaiga laša bez ādas, sagriezts kubiņos
  • 1 baltais sīpols, nomizots, sasmalcināts
  • 8 ķiršu tomātiņi, pārgriezti uz pusēm
  • 400 g siera*, sarīvēts
  • 200 ml saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai

  • 1 franču bagete, sagriezta šķēlītēs

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Sagatavo 4 karstumizturīgus trauciņus.
  2. Katrā trauciņā, vienmērīgi sadalot, liec sīpolus, garneles, lasi un ķiršu tomātiņus. Pieber sāli, piparus, pielej saldo krējumu un pa virsu liec rīvētu sieru. Trauciņus liec krāsnī uz 20 minūtēm, līdz lasis ir gatavs un siers izkusis un apbrūnējis.
  3. Pasniedz ar bagetes šķēlītēm.

Autore - Zane Kilboka
FOTO - Armands Meirāns

Papildinājumi

* Derēs, piemēram, Čedaras siers.

Foto: www.cetrassezonas.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu