TVNET atklāj gaļas grilēšanas sezonu: 5 gardas receptes!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielai daļai latviešu pavasaris un vasara asociējas ar grilētas gaļas smaržu un kausu putojoša alus, ko baudīt pie svaigi grilētās gaļas šķīvja. Arī TVNET atklāja gaļas cepšanas sezonu. Mūsu misija bija apmainīties ar iemīļotajām gaļas marinēšanas receptēm, kolektīvi samarinēt gaļu, tad doties dabā un baudīt pašu gatavoto šašliku.

 
Foto: Shutterstock

Vistas gaļas šašlika receptes

VISTAI

Pirmā vistas gaļas recepte:

  • citroni;
  • ķiploki, daudz;
  • lauru lapas;
  • smaržīgie pipari;
  • viena Adžika (gruzīnu);
  • etiķis (galda);
  • dilles (svaigas).
Foto: Shutterstock

Otrā vistas gaļas recepte:

  • sojas mērce (vieglā);
  • apelsīni, sulas izspiešanai (no apelsīnu sulas cepot veidojas kraukšķīga garoziņa);
  • čili pipari (svaigi);
  • ķiploki;
  • melnie graudu pipari.
Foto: TVNET

Vistai paredzēts marinēties sastāvdaļu sulā, tai nepievieno ne parastu ūdeni, ne minerālūdeni, kā bieži pieņemts. Saturu kārtīgi jāsastampā ar rokām, lai no marinādes sastāvdaļām izdalītos sula, kuru gaļai paredzēts uzsūkt.

Dabas Dobe

 
Foto: Shutterstock

Cūkgaļas šašlika receptes

CŪKGAĻAI

Pirmā cūkgaļas marinēšanas recepte:

  • puse no gaļas sīpoli;
  • svaigs pētersīlis;
  • citroni (3/4);
  • etiķis (galda);
  • sāls, pipari.
Foto: TVNET

Piezīme: šīs receptes nianse ir tāda, ka gaļa praktiski tiek marinēta sīpolu sulā, kad garšvielas tiek sajauktas kopā ar gaļu, viss ir kārtīgi jāizmīca ar rokām, lai no sīpoliem izdalītos sula un tā iesūktos gaļā.

Otrā cūkgaļas marinēšanas recepte:

  • kefīrs;
  • citrons;
  • dilles, svaigas;
  • pētersīļi, svaigi;
  • krietni daudz sīpolu;
  • pipari;
  • sāls;
  • ķiploki;
  • piparmētras, svaigas.
Foto: TVNET

Izmantojām 2 litrus kefīra uz spainīti gaļas, sanāca ļoti mīksta un patīkama gaļa. Ķiplokus pirms pievienošanas marinādei nepieciešams apcept (veselas daivas).

Dabas Dobe

 
Foto: Shutterstock

Lielopa gaļas šašlika recepte

LIELLOPA GAĻAI

Tā kā šī liellopa gaļa bija ļoti kvalitatīva, nolēmām izvēlēties marinēšanas recepti bez etiķa:

  • konservēti tomāti savā sulā (tomātu biezenis);
  • baziliks, svaigs;
  • timiāns, svaigs;
  • smaržīgie pipari;
  • melnie pipari;
  • olīveļļa, aptuveni 2 ēdamkarotes.

Gaļa pirms marinēšanas jāizviļā (jāierīvē) piparu maisījumā, sāli nelietojām. Ieteikums - neizvēlēties pārāk daudz tomātu, citādi gaļa būs izteikti «tomātīga».

Foto: TVNET

Dabas Dobe

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu