Laša pastēte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv

Maiga, laša rozā krāsas pastēte ar maurlokiem. Lieliski garšo silta, bet vēl labāk auksta un kopā ar baltmaizes grauzdiņiem vai svaigu maizi un svaigiem gurķiem.

Sastāvdaļas

  • 320 g laša filejas
  • 1 ķiploka daiva, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 raudenes zariņš
  • 1 mazs sīpols, sagriezts ļoti plānās šķēlēs
  • 30 g sviesta
  • 4 ēd.k. salda krējuma
  • 2 ēd.k. smalki sakapātu maurloku
  • jūras sāls, pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari, pēc garšas
  • 3 plānas sviesta šķēles, ko uzlikt pastētei virsū

Rezultāts

  • 250 ml

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu.
  2. Liec laša fileju folijā, pa virsu izkārto ķiplokus un sīpolus un raudeni. Aiztaisi foliju un liec krāsnī cepties 25 minūtes.
  3. Izņem ārā, attaisi vaļā un atdzesē 10 minūtes. Notīri no ādas, izņem asakas, ja tādas ir, un liec blenderī kopā ar saceptajiem ķiplokiem, sīpoliem, kā arī sviestu, saldu krējumu, maurlokiem, sāli un pipariem. Sablendē apmēram 1 minūti, lai ir krēmīga un viendabīga masa.
  4. Saliec trauciņos, pa virsu uzliec mazas, plānas sviesta šķēles un, ja vēlies, pasniedz uzreiz, bet labāk liec ledusskapī, pārvilktu ar plēvi, līdz pastēte ir auksta.

Recepte - Signe Meirāne

Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu