Citronkūka ar ogām

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Receptes autore Anastasija Čekriževa stāsta, ka šī recepte ir īpaša vieglās pagatavošanas, kā arī izsmalcinātās un elegantās garšas dēļ. Kūkas citronu svaigums, patīkamais skābenums, iebiezinātā piena saldums un gaisīgums rada neaizmirstamu garšu, ko noteikti ir vērts izbaudīt katram kārumniekam. Starp citu, šī kūka ļoti piestāv pavasarim.

Sastāvdaļas

pamatnei

  • 130 g «Selgas» cepumu
  • 6 ēd.k. izkausēta sviesta + nedaudz sviesta formas ietaukošanai
  • 1 citrona miza, smalki sarīvēta

pildījumam

  • 2 lielu olu dzeltenumi
  • 400 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 1/2 glāze citrona sulas
  • 1 tējk. smalki sarīvētu citrona miziņu
  • 100 g ogu (zemenes, mellenes, dzērvenes vai citas ogas pēc izvēles)*

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Cepamo formu 20 cm diametrā ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru un ietauko ar sviestu.
  2. Sablendē cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu un citronu miziņām. Liec kūkas formā, nolīdzini un liec krāsnī cepties uz 10 minūtēm.
  3. Kamēr pamatne cepas, saputo olu dzeltenumus ar iebiezināto pienu, citrona sulu un citrona miziņām. Rūpīgi iemaisi ogas. Lej krēmu uz izceptās pamatnes un cep vēl 15 minūtes.
  4. Gatavo kūku atdzesē istabas temperatūrā un liec ledusskapī vismaz uz 2 h.

Recepte: Anastasija Čekriževa

* Vari izmantot arī saldētas ogas.

Foto: www.cetrassezonas.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu