Siltie kvinojas salāti

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Andu kalnos augošā kvinoja satur teju divreiz vairāk šķiedrvielu nekā citi putraimi un graudi, daudz vitamīnu un minerālvielu, ieskaitot dzelzi, varu, cinku un lizīnu. Kvinoja arī samazina holesterīna un cukura līmeni asinīs. No šiem putraimiem var gatavot putru, papildinot to ar augļiem, to var izmantot arī zupu vai salātu pagatavošanā.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze termiski neapstrādātas kvinojas,
  • ½ ēdamkarotes labas olīveļļas,
  • 1 puravs, sagriezts,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 saišķis sparģeļu, sagriezti gabaliņos,
  • 1 tase zemeņu (pēc vēlēšanās),
  • ¾ tases svaigu vai saldētu zirņu,
  • 1 tase svaigu, sasmalcinātu pētersīļu,
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 3 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas,
  • ½ ēdamkarote kļavu sīrupa vai cita saldinātāja,
  • ¼ tējkarotes smalkā jūras sāls un daudz piparu pēc garšas.

Pagatavošana

Kvinoju noskalo, pievieno pusotru tasi dārzeņu buljona vai ūdens un vāra apmēram 15 – 17 minūtes vai arī tik ilgi, līdz izvārījies viss ūdens. Pēc tam ļauj kvinojai apmēram piecas minūtes nostāvēties. Apmēram piecas minūtes uz vidējas uguns eļļā apcep puravus un ķiplokus, tos dāsni apkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno sparģeļus un apcep apmēram 5 – 10 minūtes vai arī līdz brīdim, kamēr sparģeļi ir mīksti. Samaisa ar zemenēm, zirņiem un pētersīļiem. Karsē dažas minūtes, pēc tam samaisa ar olīveļļu, citrona sulu, sīrupu un jūras sāli. Samaisa ar kvinoju, aizdara ar sāli un pipariem. Var pārkaisīt ar riekstiem vai sēkliņām.

Autors - «Aqua Luna» šefpavārs Gints Aizupietis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu