Tortiļas ar grilētiem dārzeņiem un pikantajām tītara akniņām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv

Tortiļa, kuru katrs maltītes baudītājs pilda ar paša izvēlētu pildījumu un pēc tam satin rullītī, būs ērta un garda uzkoda visām gaumēm. Šoreiz tā pildīta ar pikantām tītara akniņām, kam īpašu garšu piešķir ingvers un fahitas garšvielas.

Sastāvdaļas

  • 4 tortiļas
  • 70 g salātu maisījuma

dārzeņi

  • 100 g paprikas, sagriezta strēmelītēs
  • 100 g cukīni, sagriezts ripiņās
  • 100 g baklažāna, sagriezts ripiņās
  • 2 ēd.k. olīveļļas dārzeņu grilēšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas

mērcei

  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. balzamiko
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, smalki sarīvētas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

tītara akniņām

  • 200 g tītara akniņu
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, smalki sarīvētas
  • 60 g ingvera, nomizots, smalki sarīvēts
  • 1 ēd.k. fahitas garšvielu maisījuma
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas
  • 3 ēd.k. olīveļļas cepšanai
Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv

Pagatavošana

  1. Gatavo dārzeņus. Grila pannā sakarsē olīveļļu un apcep dārzeņus, līdz tie ir mīksti. Pārkaisi ar garšvielām un noliec, lai atdziest.
  2. Gatavo mērci. Krūzē ielej olīveļļu un balzamiko un labi sakul ar dakšiņu. Pievieno ķiplokus un garšvielas un vēlreiz visu labi sakul. Atstāj ievilkties.
  3. Gatavo akniņas. Bļodā sajauc tītara akniņas ar visām marinādes sastāvdaļām un ļauj, lai iemarinējas 10 minūtes. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep akniņas, līdz tās gatavas.
  4. Sakarsē krāsni 165 grādus karstu. Uz pannas liec tortiļas un 6 minūtes uzsildi krāsnī. Pildi tortiļas ar pildījumu – vispirms kārto salātus, tad dārzeņus un tītara akniņas. Pārslaki ar mērci un satin rullītī. Pasniedz.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu