Šie salāti ir lieliski paši par sevi, bet ar glazētajiem riekstiem tie ir pati pilnība. Turklāt riekstus vari pasniegt arī kā uzkodu, likt uz karameļu saldējuma vai pasniegt ar zupu.
Apelsīnu salāti ar riekstiem
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
salātiem
- 2 fenheļi, sagriezti ļoti plānās šķēlēs
- 2 apelsīni, tikai filejas
- 1 salātu galviņa (apmēram 150 g)*
- 2 nelieli gatavi avokado, nomizoti, sagriezti daiviņās
- 2 ēd.k. kļavu sīrupa
- 4 ēd.k. maigas extra virgin olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
riekstiem
- 200 g valriekstu
- 1 olas baltums
- 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
- 1 rozmarīna zariņš, tikai lapiņas, smalki sakapātas
- 30 g sīrupa
- 40 g Demeraras cukura
- šķipsniņa jūras sāls
- pavisam nedaudz kumīna sēkliņu
Pagatavošana
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru. Bļodā sajauc visas riekstiem paredzētās sastāvdaļas, lai pilnībā pārklājas. Uzber uz pannas, izlīdzini un liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm, ik pa laikam apmaisot. Kad rieksti gatavi, izņem tos no krāsns un ļauj atdzist.
- Bļodā sajauc visas salātu sastāvdaļas, uzber riekstus un pasniedz.
* Vari pievienot 1 galviņu lollo rosso, romiešu vai ozollapu salātu vai arī salātu maisījumu.