Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un maigo kokosriekstu, gan kanēli, gan citronzāli. Lieliska alternatīva ierasto un biežāk baudīto garšu vietā.
Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
- 100 g kokosriekstu piena
- 60 g kokosriekstu eļļas
- 1 citronzāles stiebriņš, sagriezts
- 70 g nomizota ingvera, smalki sarīvēts
- 1/2 tējk. kanēļa
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas
mērcei
- 1 apelsīna sula
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 10 g brūnā cukura
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
salātiem
- 100 g rukolas
- 100 g ķiršu tomātiņu, sagriezti daiviņās
- 60 g jāņogu
Pagatavošana
- Lielā bļodā liec vistu kājiņas un pievieno kokosriekstu pienu, kokosriekstu eļļu, citronzāli, ingveru, kanēli, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisi un liec ledusskapī, lai marinējas vismaz 30 minūtes. Pēc tam liec uz sakarsēta grila un grilē 20–40 minūtes.
- Gatavo mērci. Traukā ielej apelsīnu sulu, pievieno olīveļļu, cukuru, sāli, piparus un visu ar dakšiņu kārtīgi sajauc.
- Dziļākā traukā liec rukolu, ķiršu tomātiņus un jāņogas. Pievieno mērci un lēnām iecilā to salātos. Pasniedz kopā ar grilētām vistu kājiņām.