Itāļu deserts «panna cotta» ar ogu mērci

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SemaraH Hotel Lielupe restorāna šefpavārs Ainārs Pizāns dalās ar savām zināšanām un piedāvā itāļu deserta recepti – «Panna cotta» ar ogu mērci.

Desertam «Panna Cotta»

  • 500 g saldā krējuma
  • 120 g piena
  • cukurs
  • vaniļas cukurs
  • želatīns

Ogu mērcei:

  • 200g zemeņu
  • 60 g melleņu
  • kartupeļu ciete
  • ūdens
  • cukurs

Sastāvdaļas 7 porcijām.

Gatavo ogu mērci. Verdošā ūdenī ar cukuru lej kartupeļu cieti un nedaudz pavāra. Pieliek mellenes, zemenes un uzvāra.

Gatavo krēmu. Katliņā liek saldo krējumu, pienu, cukuru, vaniļas cukuru un maisot uzvāra. Kad maisījums sasniedzis apmēram +75 oC, pieliek iepriekš uzbriedinātu želatīnu un uzvāra. Nedaudz atdzesē, salej apaļos vienreizējos folijas trauciņos un liek ledusskapī sastingt.

Desertu pasniedz ar ogu mērci un rotā ar piparmētru lapiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu