Svaigie sparģeļu salāti

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Zaļos sparģeļus nevajadzētu vārīt ilgāk par 3 minūtēm, bet baltos – ilgāk par 4 minūtēm. Tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšķīgumu.

  • Sparģeļi – 1 buntīte
  • Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja
  • Pistāciju rieksti – 1 sauja
  • Sukādes pēc izvēles – 1 sauja
  • Šalotes sīpols – 1 gab.
  • Olīveļļa – 3 ēdamk.
  • Aveņu etiķis – 1 ēdamk.
  • Medus – 1 tējk.
  • Piparmētras – 1 sauja
  • Sāls

Nomizo sparģeļus. Uzvāra ūdeni lielā pannā. Pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas. Liek vārīties sparģeļus un pākšu pupiņas 3 minūtes.
Tikmēr sagriež sīpolus, sakapā piparmētru un visu pieber sparģeļiem. Pievieno arī etiķi, medu un atlikušo olīveļļu. Gatavās pupiņas un sparģeļus kārto uz šķīvjiem un pārlej ar mērci. Pa virsu kaisa riekstus un sukādes.

Avots: www.gardezi.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu