Griķu miltu maize ar halapenjo pipariem un Čedaras sieru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Aromāts, kāds izplatās visā mājā, kad tiek cepta maize, ir fantastisks, un tā dēļ vien ir vērts to darīt. Protams, nedrīkst aizmirst arī par garšu – šī maize ir pikanti saldena, ar halapenjo piparu akcentiem.

Sastāvdaļas

  • 340 ml silta ūdens (170 rauga uzbriedināšanai un tad vēl apmēram tikpat klāt, mīcot mīklu)
  • 10 g sausā rauga
  • 2 ēd.k. medus
  • 500 g griķu miltu + nedaudz formas izbārstīšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • 40 g halapenjo piparu, sagriezti ripiņās
  • 130 g Čedaras siera, sarīvēts
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Iemaisi siltā ūdenī raugu un medu un atstāj uz 5 minūtēm. Sajauc griķu miltus ar sāli, halapenjo pipariem un sieru. Sajauc miltu maisījumu ar rauga maisījumu, pievieno olu un atstāj uz 2–3 h, lai uzrūgst.
  2. Sakarsē krāsni 230 grādus karstu. Sildot krāsni, uzkarsē tajā karstumizturīgu trauku ar vāku. Kad krāsns uzkarsēta, izņem trauku no krāsns, iekaisi tajā griķu miltus un liec uzraudzēto mīklu. Uzliec vāku un liec krāsnī cepties uz 35 minūtēm. Tad noņem vāku un cep vēl 10 minūtes. Kad maize gatava, izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu