5 receptes, ja alus palicis pāri...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Garšīgas un nedzirdētas receptes, kuru sastāvdaļās ir alus.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Cepti sīpoli alus mīklā

Sastāvdaļas

  • 5 lieli sīpoli

  • 5 olas

  • Pēc vajadzības smalkie milti

  • Pēc vajadzības gaišais alus

  • Sāls

  • Grilēšanas garšvielas

  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana: 20 min.

1) Notīrītus sīpolus sagriež biezās ripās, apkaisa ar sāli un garšvielām.

2) No miltiem, olām un alus samaisa mīklu, kuru pēc garšas sasāla.

3) Kastrolī sakarsē lielu daudzumu eļļas, sagatavotās sīpolu porcijas mērc mīklā un cep eļļā brūnas. Šādi saceptus sīpolus pasniedz pie dažādi pagatavotām gaļām, tomēr tiem jābūt galdā tūlīt pēc cepšanas, pasniedz vēl karstus. Var pasniegt arī kā uzkodu pie laba alus.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Alus pankūkas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze tumšā alus

  • 1 glāze piena

  • 1 glāze kviešu miltu

  • 3 olas

  • 2 ēd. k. cukura

  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana: 25 min.

1) Mīklu rūpīgi sajauc, lai nav kunkuļu.

2) Uzkarsē pannu un cep lielās pankūkas.

*Pankūkas var pildīt ar sīpolos saceptiem speķa gabaliņiem, ceptu malto gaļu, omleti, sagrieztiem zaļumiem un pat ar veselām salātu lapām. Pankūkas ir ēdamas gan siltas, gan aukstas, ar mērci vai bez tās.

Labu apetīti!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Liellopa ribiņas alū

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa ribiņu

  • 500 g notīrītu burkānu

  • 3 lieli sīpoli

  • 0,5 l gaišā alus

  • 3 ķiploka daiviņas

  • Eļļa pēc vajadzības

  • Cieti tauki

  • Mazliet liellopa buljona

  • 5 lauru lapas

  • Sāls

  • Pipari

  • Šķipsna timiāna

Pagatavošana: 100 min.

1) Sīpolus smalki sakapā, burkānu sagriež un abus izcep taukos mīkstus.

2) Sacirstas ribiņas ātri apcep eļļā un pēc tam sakārto kastrolī, virsū gaļai uzliek dārzeņus, pēc garšas pieliek sāli, piparus, pievieno sasmalcinātu timiānu, lauru lapas un smalki sakapātu ķiploku. Beigās pieliek atlikušos taukus.

3) Atsevišķi savāra buljonu ar alu. Apmēram pēc 20 min. vārīšanas ielej kastrolī ar gaļu. Uzliek vāku un sautē cepeškrāsnī mīkstu. Pasniedz ar kartupeļiem.

* Iespējams pievienot papildu dārzeņus sautējot, bet tas atkarīgs no katra gaumes.

Lai labi garšo!

 

Cepti tomāti ar alu

Sastāvdaļas

  • 4-5 lieli tomāti

  • 8 olas

  • 200 g cietā siera

  • 5 tējk. sviesta

  • 0,3 l gaišā alus

  • Sāls

  • Pipari

Pagatavošana: 40 min.

1) Tomātus labi nomazgā, noblanšē un sagriež biezās šķēlēs.

2) Šķēles kārto pannā vai cepamajā traukā. Virsū uzlej sakultu olu, apkaisa ar rīvētu sieru un uzlej vismaz 0,3 l alus.

3) Cep, kamēr siers paliek brūns.

Labu apetīti.

 
Foto: Shutterstock

Vistas spārniņi alus mērcē

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg vistas spārniņu

  • 500 g eļļas

  • 0,5 l tumšā alus

  • Milti

  • 4 olas

  • Sāls

  • Garšvielu maisījums

  • Nedaudz maltu sarkano piparu

Pagatavošana: 40 min.

1) Vispirms pagatavo mērci. Bļodā ielej tumšo alu, pievieno olas, sāli, garšvielas. Visu kārtīgi sakuļ, tad pakāpeniski pieliek miltus.

Mīklai jābūt pabiezai.

2) Eļļu ielej katlā un uzvāra, tad mīklā apvārtītus vistas gabaliņus liek sakarsētā eļļā. Jāliek eļļā pa četriem, pieciem gabaliņiem, jo cepoties tie ļoti uzbriest.

3) Jācep, kamēr paliek zeltaini brūni.

Lai labi garšo!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu