Garšīgas un nedzirdētas receptes, kuru sastāvdaļās ir alus.
5 receptes, ja alus palicis pāri...
Cepti sīpoli alus mīklā
Sastāvdaļas
5 lieli sīpoli
5 olas
Pēc vajadzības smalkie milti
Pēc vajadzības gaišais alus
Sāls
Grilēšanas garšvielas
Eļļa cepšanai
Pagatavošana: 20 min.
1) Notīrītus sīpolus sagriež biezās ripās, apkaisa ar sāli un garšvielām.
2) No miltiem, olām un alus samaisa mīklu, kuru pēc garšas sasāla.
3) Kastrolī sakarsē lielu daudzumu eļļas, sagatavotās sīpolu porcijas mērc mīklā un cep eļļā brūnas. Šādi saceptus sīpolus pasniedz pie dažādi pagatavotām gaļām, tomēr tiem jābūt galdā tūlīt pēc cepšanas, pasniedz vēl karstus. Var pasniegt arī kā uzkodu pie laba alus.
Alus pankūkas
Sastāvdaļas
1 glāze tumšā alus
1 glāze piena
1 glāze kviešu miltu
3 olas
2 ēd. k. cukura
Eļļa cepšanai
Pagatavošana: 25 min.
1) Mīklu rūpīgi sajauc, lai nav kunkuļu.
2) Uzkarsē pannu un cep lielās pankūkas.
*Pankūkas var pildīt ar sīpolos saceptiem speķa gabaliņiem, ceptu malto gaļu, omleti, sagrieztiem zaļumiem un pat ar veselām salātu lapām. Pankūkas ir ēdamas gan siltas, gan aukstas, ar mērci vai bez tās.
Labu apetīti!
Liellopa ribiņas alū
Sastāvdaļas
1 kg liellopa ribiņu
500 g notīrītu burkānu
3 lieli sīpoli
0,5 l gaišā alus
3 ķiploka daiviņas
Eļļa pēc vajadzības
Cieti tauki
Mazliet liellopa buljona
5 lauru lapas
Sāls
Pipari
Šķipsna timiāna
Pagatavošana: 100 min.
1) Sīpolus smalki sakapā, burkānu sagriež un abus izcep taukos mīkstus.
2) Sacirstas ribiņas ātri apcep eļļā un pēc tam sakārto kastrolī, virsū gaļai uzliek dārzeņus, pēc garšas pieliek sāli, piparus, pievieno sasmalcinātu timiānu, lauru lapas un smalki sakapātu ķiploku. Beigās pieliek atlikušos taukus.
3) Atsevišķi savāra buljonu ar alu. Apmēram pēc 20 min. vārīšanas ielej kastrolī ar gaļu. Uzliek vāku un sautē cepeškrāsnī mīkstu. Pasniedz ar kartupeļiem.
* Iespējams pievienot papildu dārzeņus sautējot, bet tas atkarīgs no katra gaumes.
Lai labi garšo!
Cepti tomāti ar alu
Sastāvdaļas
4-5 lieli tomāti
8 olas
200 g cietā siera
5 tējk. sviesta
0,3 l gaišā alus
Sāls
Pipari
Pagatavošana: 40 min.
1) Tomātus labi nomazgā, noblanšē un sagriež biezās šķēlēs.
2) Šķēles kārto pannā vai cepamajā traukā. Virsū uzlej sakultu olu, apkaisa ar rīvētu sieru un uzlej vismaz 0,3 l alus.
3) Cep, kamēr siers paliek brūns.
Labu apetīti.
Vistas spārniņi alus mērcē
Sastāvdaļas
1,5 kg vistas spārniņu
500 g eļļas
0,5 l tumšā alus
Milti
4 olas
Sāls
Garšvielu maisījums
Nedaudz maltu sarkano piparu
Pagatavošana: 40 min.
1) Vispirms pagatavo mērci. Bļodā ielej tumšo alu, pievieno olas, sāli, garšvielas. Visu kārtīgi sakuļ, tad pakāpeniski pieliek miltus.
Mīklai jābūt pabiezai.
2) Eļļu ielej katlā un uzvāra, tad mīklā apvārtītus vistas gabaliņus liek sakarsētā eļļā. Jāliek eļļā pa četriem, pieciem gabaliņiem, jo cepoties tie ļoti uzbriest.
3) Jācep, kamēr paliek zeltaini brūni.
Lai labi garšo!