Krāsaini, sulīgi, kraukšķīgi un pilnīgi. Vasaras garša mutē. Papriku var grilēt gan mājās uz pannas, gan ārā uz grila.
Krāsainie vasaras grila salāti
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
paprikai
- 180 g sarkanās paprikas, sagriezta strēmelēs
- 2 timiāna zariņi, tikai lapiņas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 2 ēd.k. olīveļļas
salātiem
- 240 g krāsaino tomātu, sagriezti 5 mm biezās šķēlēs
- 150 g nomizota, gatava mango, šķēlēs
- 2 ēd.k. rupji sakapātu piparmētru
- 1 ēd.k. rupji sakapātu pētersīļu
- 3 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sakarsē grila pannu vai grilu un, kamēr tas karst, bļodā sajauc papriku ar piedevām. Kad grils ir karsts, apgrilē paprikas strēmeles, lai tās ir gatavas, bet vēl kraukšķīgas.
- Tikmēr bļodā sajauc visas pārējās sastāvdaļas un, kad paprika gatava, pievieno to bļodas saturam.
- Samaisi un pasniedz.
Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns