Svaigu tomātu tartars

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Tiem, kuriem dārzeņi ir ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa, reizēm nākas palauzīt galvu, ko jaunu izdomāt no tradicionālajām sastāvdaļām. Kad apnikuši tomāti salātos un jau pierastajās versijās, pagatavo sev tomātu tartaru. Pamats ir kaut kas līdzīgs pesto – arugula, svaigi rieksti, ķiploks, olīveļļa, Himalaju sāls. Pa virsu iet tikai svaigs tomātiņš dažādās krāsās. Veselīgi, garšīgi, interesanti!

Sastāvdaļas

Pamatam

  • 2 glāzes arugulas salātu
  • ¼ glāzes tavu mīļāko riekstu (pistācijas, valrieksti)
  • 2 ķiploku daiviņas (var vairāk)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • Šķipsniņa sāls

Virsai - dažādu krāsu tomāti.

Pagatavošana

  • Pamata daļu pagatavo, sasmalcinot visas sastāvdaļas ēdiena smalcinātājā vai blenderī, iegūstot pesto līdzīgu masu.
  • Liec šo masu tartara formiņā. Ja tādas nav, vari izmantot lielāka izmēra piparkūku formiņu.
  • Pa virsu liec dažādu krāsu tomātu šķēlītes. Kārto tās diezgan blīvi un mazliet piespied no augšas tā, lai nedaudz notek tomātu sula.
  • Liec šo mākslas darbu uz 10-15 min saldētavā, lai apakšējā daļa sacietē.
  • Pasniedz ar ekstra salātlapām vai svaigo sieru.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu