Garšīga recepte vasaras vakariņām.
Vistas fileja ar jauno kartupeļu salātiem un citronu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas (1 porcijai)
Vistas filejas majonēzē ar citronpipariem – 2 gab.
Novārīti jaunie kartupeļi – 500 g
Saulē kaltēti tomāti eļļā – 100 g, griezti strēmelēs
Daivās sagriezts citrons – 1/3 gab.
Baziliks – 4-6 lapiņas
Kalamatas olīvas (attīrītas no kauliņiem) – 10 gab.
Pagatavošana
Jaunos kartupeļus novāra ar mizu un apcep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini. Sagriež uz pusēm un vēl siltos kartupeļos iemaisa saulē kaltētos tomātus, olīvas, citronus un eļļu, kas palikusi pāri no tomātiem eļļā. Liek ledusskapī atdzesēties. Atdzesētos salātos iemaisa baziliku un pasniedz kopā ar uz pusēm pārgrieztiem vistas filejas gabaliņiem.
Autori - šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants.