TOP 7 gardumi, ko pagatavot no zemenēm

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zemeņu laiks rit pilnā sparā. Šīs sulīgās un saldās ogas var ēst uz nebēdu arī tāpat vien, bet, kad apnicis, kāpēc neizdomāt ko radošāku? Lūk TOP vienkāršākās un apetelīgākās zemeņu gardumu receptes.

 
Foto: Shutterstock

Zemeņu zupa ar saldējumu

Sastāvdaļas

Zemenes

Ledus

Saldējums

Zemeņu lapa (der arī piparmētra)

Pagatavošana: 5 min.

1) Zemenes un ledu ieliek blenderī un sasmalcina

2) Pilda deserta traukos zemeņu zupu un pa vidu iekārto saldējuma bumbiņas

3) saldējumam kā dekoru pievieno zemeni un zemeņu vai piparmētru lapiņu.

Lai labi garšo!

Zemeņu zupa ar saldējumu

 
Foto: Shutterstock

Zemeņu - kivi deserts

Sastāvdaļas

2-3 kivi

200 g zemeņu

Mērcei:

1 apelsīns

1/2 citrons

1-2 ēd. k. brūnā cukura

2-3 ēd. k. ogu liķiera (apelsīnu, aveņu, zemeņu – pēc izvēles - nav obligāti)

Pagatavošana: 10 min.

1) Pagatavo mērci - izspiež sulu no apelsīna un citrona, pievieno cukuru un liķieri. Sakuļ, līdz izkūst cukurs.

2) Notīra kivi. Zemenes un kivi sagriež gabaliņos, pārlej ar mērci.

Lai labi garšo!

Zemeņu kivi deserts

 
Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu zapti

Sastāvdaļas

4 svaigas olas

Sāls

3 ēd. k. cukura

1 glāze svaiga piena

300 - 400 g miltu

3 - 4 glāzes ūdens

Eļļa (saulespuķu vai rapšu)

Ievārījumam

Vismaz 2 l svaigu zemeņu

Cukurs pēc garšas

Pagatavošana: 60 min.

1) Palielā traukā iesit olas, sāli un cukuru, visu samaisa un pievieno pienu. Samaisa. Pieliek klāt miltus. Samaisa.

2) Pievieno ūdeni tā, lai neveidojas kunkuļi. Mīklu atstāj uz minūtēm 15 ievilkties.

3) Nomazgā zemenes, izgriež zaļumus, saliek traukā un sablendē vai saspiež ar dakšiņu un pievieno cukuru.

4) Mīklai var vēl pievienot nedaudz ūdens, bet tā, lai nav pārāk šķidra, un tad var sākt cept.

5) Uz pannas uzpilina eļļu, uzlej mīklu un cep pankūkas, līdz gatavas un iegūst zeltainu toni. Pasniedz ar jau iepriekš sagatavoto svaigo zemeņu zapti!!

Labu apetīti!

Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu zapti

 
Foto: Shutterstock

Saldētais zemeņu jogurts

Sastāvdaļas

3 ēd. k. medus

1 ēd. k. citronu sula

1/2 glāze jogurts

Sasaldētas zemenes (var arī svaigas)

Svaiga piparmētra

Pagatavošana: 15 min.

1) Ieliek zemenes, medu, jogurtu un citronu sulu smalcinātāja traukā vai blenderī.

2) Blenderē līdz krēmīgai konsistencei aptuveni 5 min. Pasniedz uzreiz, dekorē ar piparmētru lapiņām.

Labu apetīti!

Saldētais zemeņu jogurts

 
Foto: Shutterstock

Zemeņu un rabarberu ievārījums

Sastāvdaļas

1 kg zemeņu

1 kg nepāraugušu rabarberu

1 kg ievārījuma cukura

Pagatavošana: 40 min.

1) Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos, arī lielākās zemenes sagriež mazākos gabaliņos.

2) Pārber augļus ar ievārījuma cukuru un liek uz plīts karsēties.

3) Kad ievārījums uzvārījies, nosmeļ putas un pavāra vel 5 min.

Lai labi garšo!

Zemeņu un rabarberu ievārījums

 
Foto: Shutterstock

Zemeņu mohito

Sastāvdaļas

1/2 laims

10 svaigas piparmētru lapiņas

10 ml cukurniedru sīrupa

1 - 2 tējk. brūnā cukura

Svaigas vai saldētas zemenes

Mazliet zemeņu sīrupa

50 ml cukurniedru degvīna «Cachaca» (vai arī gaišo rumu vai «Bacardi lemon»)

Ūdens vai «Sprite» limonāde

Pagatavošana: 10 min.

1) Laimu sagriež gabaliņos, liek glāzē un ar piestiņu saspaida kopā ar piparmētru lapiņām, brūno cukuru un cukurniedru sīrupu.

2) Pa virsu liek zemenes un zemeņu sīrupu, nedaudz saspaida.

3) Visbeidzot glāzi līdz augšai piepilda ar sasmalcinātu ledu un visu pārlej ar cukurniedru degvīnu «Cachaca». Pēc garšas pielej ūdeni vai «Sprite» limonādi (ja vēlas saldāku dzērienu). Dekorē ar piparmētras zariņu. Ļoti atsvaidzinoši!

Lai labi garšo!

Zemeņu mohito

 
Foto: Shutterstock

Mocarellas – zemeņu salāti

Sastāvdaļas

400 g lapu salātu

100 g spinātu

100 g mocarellas siera

100 g svaigu zemeņu

1 tomāts

1 gurķis

1 avokado

Pesto mērce

Pagatavošana: 10 min.

1) Visas sastāvdaļas sagriež, salātus labāk plēst, nevis griezt.

2) Liek uz šķīvja un pievieno mērci!

Lai labi garšo!

Mocarellas – zemeņu salāti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu