Top 7 receptes ogu ievārījumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ogu laiks nozīmē - laiks ievārījumiem!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Zemeņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg zemeņu

  • 500 g cukura

  • Burciņas

Pagatavošana: 25 min.

1) Tīras zemenes pārber ar cukuru, lai sacukurojas.

2) Pēc 24 stundām liek vārīties, nosmeļ putas. Ja zemenes būs labi savilkušās ar cukuru, tad tik ātri nešķīdīs.

3) Vāra apmēram 10-15 minūtes, lai paliek tumšāka krāsa.

Lai labi garšo!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Melleņu un persiku ievārījums

Sastāvdaļas

  • 500 g melleņu

  • 6 persiki

  • 900 g cukura

  • 3 citroni

  • Anīss

Pagatavošana: 180 min.

1) Persikus applaucē, novelk miziņu smalki sagriež un apslaka ar citronu sulu.

2) Pieber mellenes, cukuru, samaisa.

3) Šai masai pievieno anīsu un pāris stundas ļauj ievilkties, tad vāra 25 minūtes.

Karstu ievārījumu pilda burciņās.

Lai labi garšo!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ķiršu ievārījums ar piparmētrām

Sastāvdaļas

  • 2 kg ķiršu bez kauliņiem

  • 1 kg ievārījuma cukura

  • 2 ēd. k. smalki sagrieztu svaigu piparmētru lapiņu

Pagatavošana: 45 min.

1) Ķiršus saber katlā, kurā vārīs ievārījumu, pārkaisa ar piparmētrām, pārber cukuru un atstāj atsuloties, vislabāk uz nakti.

2) Pēc tam vāra kā ierasts.

3) Gatavu ievārījumu karstu sapilda tīrās burciņās un aizvāko.

Lai labi garšo!

 
Foto: receptes.lv

Citrusaugļu marmelāde ar viskiju

Sastāvdaļas

  • 5 apelsīni

  • 1 citrons

  • 1/2 - 1 greipfrūts

  • 5 laimi

  • 400 ml ūdens

  • 75 ml viskija (pēc izvēles)

  • 1 kg Dansukker ievārījuma cukura

Pagatavošana: 40 min.

1) Augļus rūpīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Atlikušās augļu daļas kopā ar mizu sagriež smalkos gabaliņos. Var griezt ar nazi vai virtuves kombainu.

2) Sulu, ūdeni un sasmalcinātos augļus liek katliņā un vāra 10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru* un visu vāra vēl 5 minūtes, pastāvīgi apmaisot.

3) Noņem katliņu no uguns un vēlreiz pamatīgi samaisa marmelādi. Ja vēlas, pievieno viskiju, apmaisa. Marmelādi ielej karstās, tīrās burkās un aizvāko tās. Uzglabā vēsa vietā.

Lai labi garšo!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Vienkāršais upeņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 2 kg upeņu

  • 2 kg cukura

  • Blenderis

Pagatavošana: 15 min.

1) Tīras upenes sablendē, tad salej katlā, pieber cukuru, kārtīgi izmaisa, uzvāra un pavāra apm. 5 min.

2) Lej izkarsētās burciņās un tūlīt noslēdz ar vāciņiem. Sanāk patīkams, viendabīgs želejveida ievārījums.

Lai labi garšo!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Persiku ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg persiku

  • 0,5 kg Dansukker ievārījuma cukura

  • 1 apelsīns

Pagatavošana: 45 min.

1) Persikus nomizo (nogatavojušos persikus aplej ar verdošu ūdeni, tad mizu var viegli novilkt. Ja persiki vēl ir cieti, jāmizo ar dārzeņu mizojamo nazi). Daļu persiku ieteicams sablendēt, lai veidotos viendabīga ievārījuma pamatmasa, jo tie vārot īpaši nešķīst. Pārējie persiki smalki jāsagriež.

2) Apelsīna miziņu sarīvē (tā dos nelielu rūgtuma piegaršu, jo ievārījums ir ļoti salds). Pašu apelsīnu sīki sagriež un kopā ar persikiem liek katlā.

3) Kad ievārījums pēc saimnieces uzskatiem jau ir tikpat kā gatavs, pievieno ievārījuma cukuru un vāra 2-5 minūtes (ja vāra ilgāk, zūd pektīna sarecēšanas īpašības).

4) Pēc tam ievārījumu pilda tīrās burkās. Kad atdzisis, aizvāko.

Lai labi garšo!

 
Foto: receptes.lv

Vasaras čatnijs

Sastāvdaļas

  • 500 g skābu ķiršu

  • 500 g tomātu

  • 2 sīpoli

  • 1 neliels ķiploks

  • 1/2 svaiga sarkanā čili pipara

  • 125 ml balzamiko etiķa

  • 1 tējk. sāls

  • 1 tējk. melno piparu

  • 500 g Dansukker ievārījuma cukura

Pagatavošana: 30 min.

1) Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Tomātus noblanšē, noņem miziņas un sadala gabalos.

2) Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina.

3) Čili noskalo, izņem sēklotni un sarīvē vai smalki sakapā.

4) Visas sastāvdaļas, izņemot cukuru, katlā uzvāra un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 15 minūtes. Pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 2-10 minūtes*.

5) Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Čatniju pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Lai labi garšo!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu