Nedzirdētas vasaras receptes no jaunajiem dārzeņiem.
Jaunie dārza labumi: top darzeņu receptes vasarā!
Spinātu, cukini krēmzupa
Sastāvdaļas
100 g spinātu
100 g cukini
1 kartupelis
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
~50 g svaigā siera
Garšvielas
Grauzdiņi
Pagatavošana: 30 min.
1) Sīpolu un vienu ķiplokdaiviņu sagriež un cep nelielā eļļas daudzumā uz lielas uguns.
2) Pievieno sagrieztu cukini.
3) Pievieno sagrieztu kartupeli un spinātus.
4) Cep uz vidēji lielas uguns zem vāka kādas 5 minūtes.
5) Liek katliņā dārzeņus, pielej buljonu ap 150 ml, vāra uz mazas uguns zem vāka, līdz dārzeņi mīksti, beigās pievieno garšvielas un sasmalcinātu otru ķiplokdaiviņu.
6) Sablendē, iemaisa svaigo sieru.
7) Pasniedz. Viducī vēl var ielikt svaigo sieru, svaigu spināta lapu. Labi garšos ar grauzdiņiem.
Labu apetīti!
Zaļie kartupeļi
Sastāvdaļas
Nelieli jaunie kartupeļi
Taukvielas
Pētersīļi
Dilles
Pagatavošana: 40 min.
1) Izvārītus un pēc tam nomizotus nelielus kartupeļus veselus vai uz pusēm pārgrieztus nedaudz apcep taukvielās uz pannas.
2) Pirms pasniegšanas galdā karstos kartupeļus apviļā sīki sasmalcinātos zaļumos.
Labu apetīti!
Pildīti kabaču ziedi
Sastāvdaļas
Kabaču vai cukini ziedi
Tomāti
Mozarella siers
Baziliks
Itāļu garšvielas
Olīveļļa
Pagatavošana: 40 min.
Receptei lieto tikai svaigus tikko atvērušos kabaču vai cukini ziedus, kurus nomazgā un pārbauda, vai tajos iekšā nav palikuši kukaiņi (tiem tur ļoti patīk dzīvot).
1) Izgriež drīksnu un atstāj tikai ~1,5 cm kātiņus.
2) Ziedus piepilda ar tomāta daiviņu un mozarellas siera šķēlīti, kam pa vidu liek nelielu bazilika lapiņu vai itāļu garšvielu maisījumu. Jāpilda uzmanīgi, un nevajag salikt pārāk daudz pildījuma, jo ziedi ir trausli. Var mēģināt arī galus viegli aizsiet uz cepšanas laiku, bet bez tā var arī iztikt.
2) Piepildītos ziedus viegli apcep olīveļļā un pasniedz uzreiz.
Lai labi garšo!
Kartupeļu salāti ar cukurzirņiem un ceptu cauraugušu gaļu
Sastāvdaļas
600 g mazu kartupeļu
150 g jauno cukurzirņu pākstis
120 g kūpinātas cauraugušas gaļas
200 ml saldā krējuma
2 tējk. sinepju
Sāls
Kukulītis negrieztas kviešu maizes
Kūpināta skumbrija
Salātu lapas
Sarkanais sīpols
1 citrons
160 g majonēzes
Pagatavošana: 20 min.
1) Saldo krējumu sajauc ar sinepēm un šķipsnu sāls, strauji novāra līdz krēmīgai konsistencei.
2) Kartupeļus pārgriež uz pusēm, novāra sālsūdenī. Iejauc ar karstu sinepju mērci.
3) Cukurzirņiem nogriež galiņus un izvelk sānu stīgu. Noblanšē - apvāra vārošā ūdenī 30 sekundes, strauji atdzesē ledusaukstā ūdenī.
4) Plāni sagrieztu cauraugušo gaļu sacep krāsnī 220 °C 4 minūtes, atdzesē uz papīra dvieļa.
5) Kartupeļus sajauc ar cukurzirņiem un gabaliņos sadalītu gaļu.
Labu apetīti!
Kartupeļu – burkānu sacepums ar baziliku
Sastāvdaļas
500 g kartupeļu
750 g burkānu
2 saišķīši bazilika
125 g Mozzarella siera
100 g skābā krējuma
Sāls
Pipari
Rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana: 55 min.
1) Kartupeļus pamatīgi nomazgā un liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tie būtu tikko pārsegti, un aptuveni 20 minūtes vāra gatavus.
2) Burkānus nomizo un ar nazi slīpi sagriež šķēlēs. Pēc tam liek vārošā sālsūdenī, vāra apmēram 2 minūtes, noskalo ar aukstu ūdeni, lai burkāni saglabātu spilgto krāsu.
Ieber sietā un ļauj ļoti labi notecēties...
3) Baziliku nomazgā, noplūc lapiņas un sagriež tievās strēmelītēs.
4) Notecina Mozzarella sieru, rupji sarīvē un apmēram 3 ēd. k. no tā samaisa ar krējumu.
5) Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
6) Kartupeļus nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni, nomizo un sagriež šķēlēs.
7) Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ieziež ar taukvielām apaļu sacepuma veidni. Pamīšus liek veidnē burkānus un kartupeļu šķēles. Pa starpām uzkaisa baziliku, sāli, piparus un muskatriekstu.
8) Sacepumu pārlej ar siera maisījumu un pārkaisa ar atlikušo sarīvēto Mozzarella sieru.
9) Pēc tam cep 20 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
Labu apetīti!