Iecienītāko kabaču recepšu TOP 5

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Dobes pilnas ar zaļiem un dzelteniem, apaļiem un gareniem kabačiem, bet ko ar tiem iesākt? Šefpavārs Grāpītis iesaka - cep, sautē, marinē, kā vēderam labāk tīk, – kabaču TOP 5!

 
Foto: receptes.lv

Pildīti kabaču plācenīši ar sieru

Mājās bija kabacis, kuru negribēju sapūdēt un nevarēju saprast, ko īsti gatavot vakariņās. Tāpēc izdomāju, kas labi sader ar kabaci, un, lūk, rezultāts.

Sastāvdaļas

  • 400 g kabača
  • 100 ml piena
  • 150 g miltu
  • 4 olas
  • Šķipsniņa sāls
  • Garšvielas - pēc katra garšas izjūtām
  • 300 g Krievijas siera
  • Skābais krējums

Pagatavošana: 25 min.

1) Kabaci ar visu miziņu sarīvē uz biezās rīves. Sarīvē arī sieru.

2) Sarīvētajam kabacim pievieno 4 olas un to visu kārtīgi samaisa. Pievieno 100 ml piena un atkal visu kārtīgi samaisa. Caur smalku sietiņu izsijā 150 g miltu, pievieno sāli un garšvielas, un atkal kārtīgi izmaisa.

3) Gatavo masu lej uz sakarsētas pannas un apcep no abām pusēm. Cepot otro pusi, uz vienas no daļām uzber sieru un pārloka plāceni uz pusēm.

4) Kad plācenis pārlocīts, to vēl nedaudz apcep no abām pusēm.

Pasniedz kopā ar ceptiem kartupelīšiem vai ēd vienus pašus. Var pārliet ar krējumu.

Labu apetīti!

 
Foto: receptes.lv

Kabači franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs kabacis
  • 200 g Holandes/Krievijas siera
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 100 ml majonēzes
  • 2 tomāti
  • 2 olas
  • Sāls/vegeta pēc garšas.

Pagatavošana: 15 min.

1) Kabaci sagriež ripiņās.

2) Olā (sāls pēc garšas) apcep uz pannas no abām pusēm.

3) Sarīvēto sieru un ķiploku un samaisa ar majonēzi.

4) Sagriež tomātus aplīšos.

5) Izliek gatavos kabačus uz šķīvja, pa virsu kārto tomātus un siera maisījumu.

 
Foto: receptes.lv

Kabaču pankūkas (kotletes)

Sastāvdaļas

  • 600 g kabača (jaunā) vai cukini
  • 1 vidējs sīpols
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 100-150 g siera
  • 1 burkāns
  • Zaļumi - dilles vai pētersīļi, vai lociņi (kas kuram vairāk garšo)
  • 4 ēd. k. miltu
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 olas

Pagatavošana: 20 min.

1) Nomizo, sarīvē uz rupjās rīves kabačus, sīpolus, sieru. Uz smalkās rīves - ķiploku, burkānu. Liek bļodiņā, kurā saies visas sastāvdaļas un varēs samaisīt.

2) Sagriež izvēlētos zaļumus, pievieno. Apber visu ar sāli un pipariem. Apmaisa.

3) Pievieno olas un miltus. Visu kārtīgi samaisa (ja liekas, ka pašķidrs, tad pievieno miltus vēl mazliet).

4) Kad masa gatava - cep pankūkas!

 
Foto: receptes.lv

Kabaču laivas

Sastāvdaļas

  • 2 kabači
  • 800 g maltās gaļas
  • 3 pakas rīsu
  • 150 g siera
  • 2 tomāti
  • Timiāns
  • Dilles
  • Baziliks
  • Garšvielas (jebkura «kopējā»)
  • Sāls
  • Pipari
  • Ķimenes
  • Ķiploks

Pagatavošana: 45 min.

1) Kabačus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Iztīra visu mīksto vidu. Ierīvē ar sāli un ar «kopējo» garšvielu (sāli diezgan padaudz).

2) Laivās ieber sasmalcinātus zaļumus (timiānu, baziliku, dilles).

3) Pa to laiku jau izvārītos rīsus samaisa ar 800 g maltās gaļas + ķimenes, ķiploks un sāls.

4) Samaisīto masu pilda kabaču laivās, tā lai ir nedaudz virs kabaču malas līmeņa.

5) Liek krāsnī uz 200° un cep aptuveni 40 min. Kad Kabacis ir izcepies, uzliek pāri tomātu šķēles, kuras pārber ar sieru un uz 5 min. liek krāsnī.

Ēd siltu vai aukstu. Gaļas un rīsu daudzums atkarīgs no kabača lieluma, ja paliek pāri, var izcept, vienkārši saveļot bumbās un pieliekot klāt cepeškrāsnī. Kabaču laika TOP ēdiens.

Lai labi garšo!

 
Foto: receptes.lv

Kabaču/siera sacepums

Kabaču šogad pulka, tāpēc jāfunktierē, kā tos apēst pēc iespējas dažādākos veidos.

Sastāvdaļas

  • Kabacis
  • Tomāti
  • Eļļa
  • Siers
  • Majonēze
  • Garšvielas

Pagatavošana: 60 min.

1) Sākumā kabacis jānomizo un jāsagriež paplānos gabalos, ja sēklas lielas, tad tās izņem. Sieru sarīvē un tomātus sagriež šķēlītēs.

2) Kabaci viegli apcep uz pamatīgi karstas pannas, vēlams olīveļļā. Tikai mazliet.

3) Kad visi kabači apcepti, virsū liek tomātu šķēlītes, sāli un piparus, tad sarīvēto sieru un tā kārto cepamo trauku pilnu, pašā augšā siers un mazliet majonēzes.

4) Es šoreiz cepu pannā uz nelielas liesmas 30 minūtes, bet var arī cepeškrāsni 180 grādos tās pašas 30 minūtes.

Nu lūk, samērā vienkāršs, bet garšīgs ēdiens ir gatavs.

Labu apetīti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu