Gada laikā iedzīvotāji apēd 5700 t tomātu un 4000 t burkānu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/stellayodo

Gada laikā Latvijas iedzīvotāji veikalos iegādājas vairāk par 5700 tonnām tomātu, 4000 tonnas burkānu un gurķu, kā arī gandrīz 3700 tonnas kāpostu. Savukārt no plašā augļu klāsta populārākie ir citrusaugļi, to pārdošanas apjomi gada laikā sasniedz pat 9000 tonnu. Iedzīvotāji ir iecienījuši arī banānus un ābolus - gada laikā tiek notiesāti attiecīgi 6000 un 4000 tonnu šo gardo augļu. Savukārt iegādāto arbūzu un meloņu apjoms pārsniedz 4500 tonnu.

Novērojumi liecina, ka, izvēloties dārzeņus, priekšroka visbiežāk tiek dota Latvijā audzētai produkcijai, kas sezonas laikā veido pat vairāk nekā 80% no kopējā sortimenta.

Visiecienītākie pašmāju dārzeņi ir tomāti, kāposti, kartupeļi, kā arī īsie gurķi.*

Līdzās jau ierastajiem augļiem un dārzeņiem pirkumu grozos labprāt tiek likti arī dažādi sortimenta jaunumi, kas ar laiku kļūst par pircēju iecienītu un regulāru pirkumu. Tā, piemēram, pārliecinoši pieaug pieprasījums pēc Latvijā audzētajām lielogu mellenēm, dažādiem ķirbjiem, keila lapu kāpostiem, kā arī galviņsalātiem, ozollapu, salanova, sviesta, frilica un romiešu salātiem.

* Pētījuma dati no veikala «Rimi».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu