Vēja kūkas ar vaniļas krēma pildījumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Saldas, maigas un viegli kraukšķīgas vēja kūciņas. Katrā kūciņā slēpjas sulīgs krēms un granātābola sēkliņas, kas pārsteidz nesagatavotu. Neparasti, bet garšīgi!

Sastāvdaļas

mīklai

  • 250 ml ūdens
  • 100 g sviesta
  • 200 g kviešu miltu
  • 4 mājas vistu olas

krēmam

  • 125 g Philadelphia krēmsiera
  • 50 g pūdercukura
  • vaniļas pasta pēc garšas
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1/4 citrona miziņa, smalki sarīvēta

dekorēšanai

  • 1/2 granātābola, tikai sēkliņas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 220 grādus karstu. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
  2. Katliņā uzvāri ūdeni. Kad ūdens ir verdošs, liec tajā sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno miltus un iemaisi, līdz masa ir viendabīga. Nogriez uguni un aptuveni 7 minūtes atdzesē. Pēc tam, nepārtraukti kuļot, pa vienai pievieno olas.
  3. Uz plāts ar atstarpēm liec aptuveni ēdamkarotes lieluma mīklas piciņas. Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm. Pēc tam samazini krāsns temperatūru līdz 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes.
  4. Putukrējumu saputo ar cukuru, pēc tam pievieno krēmsieru, pūdercukuru un nedaudz vaniļas pastas. Lai krēma garšai piedotu raksturu, pierīvē ¼ citrona miziņu.
  5. Izceptās kūciņas atdzesē, nogriez virsiņu, pildi ar krēmu, pārber ar granātābola sēkliņām un uzliec atpakaļ nogriezto virsiņu.

Recepte - Elīna Zandere
FOTO - Armands Meirāns

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu