5 gardākās omīšu receptes!

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Starptautiskajai Veco ļaužu dienai par godu piedāvājam atcerēties piecas gardas receptes no omīšu krājumiem. Iepriecini sevi un savus seniorus - panašķojieties kopā pie tējas tases, kavējoties atmiņās!

 
Foto: receptes.lv

Gardās biezpiena bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas biezpiena
  • 5 olas
  • ½ glāze cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • sāls
  • 2 glāzes miltu

Pagatavošana

Biezpienu samaļ gaļasmašīnā vai izberž caur sietu. Pievieno olas, cukuru, sodu, sāli, miltus. Visu sajauc. Veido bumbiņas, vāra eļļā.

Autors: receptes.lv

 
Foto: receptes.lv

Rupjmaizes kārtojums ar dzērvenēm

Sastāvdaļas

  • 200 g sausas, sadrupinātas rupjmaizes
  • 100 g Dansukker tumšā cukura sīrupa
  • 300 g dzērveņu
  • 200 g saputota putukrējuma
  • 100 g sarīvētas tumšās šokolādes

Pagatavošana: 15 min.

1) Izkaltētu, sasmalcinātu rupjmaizi piesūcina ar cukura sīrupu.

2) Glāzē pamīšus kārto rupjmaizi, dzērvenes un putukrējumu.

3) Pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Autors: receptes.lv

 
Foto: receptes.lv

«Skudru pūznis»

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas cepumu «Selga» (~400 g, es ņemu vai nu parastos «Selga» cepumus, vai arī sveramos ar rozīnēm)
  • 1 bundža iebiezināta piena (~400 g)
  • 1 paka sviesta (~200 g)
  • magones
  • lazdu rieksti (+drusku samaltu lazdu riekstu)

Pagatavošana: 30 min.

Sviestu patur istabas temperatūrā, līdz tas mīksts. Dziļā traukā salauž cepumus mazos gabaliņos, pievieno sviestu, samaisa. Pielej bundžu iebiezinātā piena, pievieno magones (es lieku diezgan daudz), pieber drusku maltu lazdu riekstu, pievieno veselos (vai uz pusēm salauztus) lazdu riekstus. Visu kopā sajauc masā. Veido «pūzni», virsū uzber magones. Liek ledusskapī (uz nakti).

Lai labi garšo!

Autors: receptes.lv

 
Foto: http://amam.lv/

Riekstiņi

Sastāvdaļas

  • vārīts iebiezināts kondensētais piens 1 bundža (397 ml)
  • Kviešu milti 300 g
  • Brūnais cukurs 100 g
  • Jūras sāls 1 tējk.
  • Sviests 200 g
  • Skābs krējums 1 ēd. k.
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
  • Citrona miziņa 1 gab.
  • Ola 1 gab.

Pagatavošana

Ņem lielu bļodu un liek iekšā miltus, sāli vaniļas cukuru un brūno cukuru, visu kārtīgi samaisa.

Pievieno citrona miziņu un sviesta kubiņus, visu sajauc ar rokām, lai veidotos mīklas drupačas.

No izveidotās masas izveido bedrīti un liek iekšā olu un skābo krējumu, visu jauc viendabīgā masā. Gatavo mīklas pikuci ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.

Izņemto mīklu dala mazās piciņās un pilda mazajās riekstiņu formiņās, kas iepriekš ir ieziestas ar sviestu.

Uzsilda krāsni 180 °C un cep, uzmanot, lai nepiedeg, 10 – 15 min, līdz zeltainam brūnumam.

Gatavos cepumiņus ņem ārā no cepeškrāsns, ļauj visam atdzist.

Pilda iebiezināto pienu riekstiņu pusītēs un veido riekstiņus.

Variants: Katrā riekstiņā var ielikt vienu apgrauzdētu mandeli vai lazdu riekstu - garšas uzlabošanai un pārsteigumam.

Autors: amam.lv

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Peldošās salas

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 0,5 l piena
  • Cukurs (pēc garšas)

Pagatavošana: 40 min.

1) Atdala olas baltumus no dzeltenumiem (no baltumiem taisīsim «salas», no dzeltenumiem mērci).

2) Olas baltumiem pievieno cukuru. Olas dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru un cukuru.

3) Olas baltumu sakuļ stingrās putās un uzvāra pienu.

4) Kad piens uzvārījies, nogriež uguni mazāku un ar putu karoti pa gabaliem pienā liek olas baltumu putas. Putas jāapvāra no abām pusēm - kad piens ar putu gabaliem sāk celties, noņem no uguns, putas apgriež un uzliek atpakaļ uz uguns, kad atkal piens paceļas, putas ņem ārā un liek nākamās.

5) Kamēr vārās piens un putas, olas dzeltenumu sakuļ, lai cukurs pakūst, lai maziņas gaišas putiņas pa virsu (ar roku aptuveni 3 min).

6) Pienam, kurā vārītas putas, pamazām, lēnām lej klāt olu dzeltenumu masu, visu laiku maisot. Neļauj krēmam uzvārīties.

7) Visu atdzesē, trauciņā pilda krēmu un pa virsu liek «saliņas».

Lai labi garšo!

Autors: receptes.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu