Itālijā un vēl citās Vidusjūras valstīs, kā arī Amerikā, ir ļoti populāri pildīt ķirbju un kabaču ziedus un servēt tos kā uzkodu. Par to atcerējos, kad stāvēju lielā «Kliblapsu» ķirbju lauka malā un raudzījos uz skaistajiem ziediem. Sapratu – šis ir īstais laiks – un noplūcu desmit visglītākos ziedus!
Pildīti kabaču ziedi
«Ķirbji ir īstens saules iemiesojums! Apaļi un dzelteni, un tik priecīgi, ka, uz tiem raugoties, arī pats topi tāds kā omulīgāks un tāds kā smaidīgāks. Un šķirņu ir tik daudz! Saimniecībā «Kliblapsas» vien izaugot vairāk nekā 40 šķirņu ķirbji! Nolēmām parādīt, cik dažādi var gatavot ķirbjus. Un aizrāvos tik ļoti, ka pārspēju pati sevi – uztaisīju pat sešus ķirbju ēdienus! Visus garšīgus jo garšīgus,» komentē «Latvijas gardāko stāstu» veidotāja un Rimi Gardēde Ilze Jurkāne.
Pagatavošana
Bļodā sakuļ 2 olas, pievieno 100 g rīvmaizes, 100 g Parmas siera, itāļu garšvielas, nedaudz sasmalcināta ķiploka un 1ēd. k. eļļas. Šo masu pilda ziedos un liek cepamajā pannā, apkaisa ar piecu piparu maisījumu un apslaka ar olīveļļu. Cep cepeškrāsnī 175 °C apmēram 20 minūtes. Servē siltus.