Cepts vesels ziedkāposts brūnā kažociņā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://labuapetiti.com/

Piedāvāju interesantu recepti, kā izcept veselu ziedkāposta galviņu. Šādi pagatavots ziedkāposts ir ne tikai garšīgs, bet arī vizuāli ļoti pievilcīgs, jo atšķiras no ierastajām ziedkāposta pagatavošanas receptēm.

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
  • Jogurts bez piedevām 200-300 g
  • Ķiploks - 2-3 daiviņas
  • Citrons
  • Čilli pipari - naža gals
  • Melnie pipari - naža gals
  • Kurkuma - 1 tējkarote
  • Ķimenes - 1 tējkarote
  • Olīveļla - 2 ēdamkarotes
  • Sāls

Pagatavošana
Ziedkāpostu nomazgā un atstāj, lai tas nedaudz nožūst,
Jogurtā iemaisa saspiestu ķiploku, samaltas ķimenes, kurkumu, piparus, citrona sulu, sāli un sarīvētu citrona miziņu.
Ar šo maisījumu apsmērē ziedkāpostu un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 40-60 minūtes.
Šādi cepts ziedkāposts priecēs gan acis, gan vēderu arī tiem, kuriem ziedkāposti ne visai garšo, taču pamēģiniet! Labu apetīti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu