Ilze Zariņa gatavo: sojas gaļa ēģiptiešu gaumē

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto – Karīna Ziemele

Pazīstamā vēderdejotāja un flamenko deju pasniedzēja Ilze Zariņa, kura gadu dzīvojusi Ēģiptē, Roberto Meloni mācīja gatavot sojas gaļu un rīsu-makaronu «sautējumu» ēģiptiešu gaumē! Kā piedevu šim eksotiskajam ēdienam Ilze pasniedza latviskos skābu kāpostu salātus ar krējumu un cukuru!

NEPIECIEŠAMS:

- 1 iepakojums sojas gaļas;
- 200 ml saldā krējuma;
- Kurkuma;
- Karija pulveris;
- Sīpols;
- Ķiploks;
- Čili pipars;
- 1 bundža tomātu savā sulā;
- Basmati rīsi;
- Mazie, smalkie makaroni;
- Eļļa cepšanai;
- Zaļumi.

Saulespuķu eļļā vispirms apcep smalkos makaronus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Ber klāt rīsus un arī tos apcep, kamēr rīsi kļuvuši pilnīgi balti. Pieber sāli, rīsus un makaronus aplej ar verdošu ūdeni, uzliek pannai vāku un uz mazas uguns sutina, līdz ūdens iztvaikojis un rīsi un makaroni mīksti.
Katliņā verdošā ūdenī ber sojas gabaliņus, vāra. Ar piestu sasmalcina koriandru. Pieber to sojai, lai noņemtu tās specifisko aromātu. Vāra aptuveni 15 minūtes.
Gatavo mērci sojas gaļai. Pannā ielej mazliet eļļas, apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pieber karija pulveri, kurkumu un melnās sinepju sēkliņas. Pievieno tomātus savā sulā (no bundžas) vai vēl labāk - svaigi rīvētus tomātus. Mērcei liek klāt sagrieztus zaļumus, pielej saldo krējumu.
Kad sojas gaļa gatava, to pievieno mērcei, nedaudz pasutina. Pieber arī pusi smalki sagriezta čili pipara.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu