Iznākusi Signes Meirānes jaunā pavārgrāmata «Laiks gatavot»

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mums ir patiess prieks paziņot, ka klajā nākusi Signes Meirānes jaunā pavārgrāmata «Laiks gatavot». Grāmata ir bagāta ar Signes Meirānes brīnišķīgajām receptēm un izzinošajiem pieredzes stāstiem, Armanda Meirāna fantastiskajām bildēm un divu profesionālu ekspertu viedokļiem – izcilie vīnziņi Raimonds Tomsons un Andreass Larsons dalījās pieredzē, piemeklējot receptēm atbilstošākos dzērienus.

Signe Meirāne par ēdienu un visu, kas ar to saistīts, varētu runāt nepārtraukti. Vai tas būtu ceļojums, tikšanās ar draugiem vai pastaiga pa pilsētu, ēdiena tēma ir vienmēr aktuāla, interesanta un aizraujoša. Piecu pavārgrāmatu, tajā skaitā divu vēsturisku recepšu grāmatu «Mūsu Mantojums» autore, portāla un žurnāla «Četras Sezonas» galvenā redaktore un idejas autore kopā ar vīru Armandu, kustības «Jaunieši virtuvē» aizsācēja. Signe neuzskata ekoloģiskus produktus par ko ekskluzīvu, bet gan par pamatlietu, viņasprāt, vīna darīšana ir liela māksla, un viņa tic, ka mums ir jādzīvo ar ilgtspējīgu domāšanu.

Armands Meirāns ir ne tikai šīs grāmatas, bet arī daudzu citu fantastisku ēdienu fotogrāfiju autors, kurš ēdiena fotogrāfiju Latvijā pacēla jaunā līmenī, iedvesmojot ne vienu vien sekot viņa pēdās. Viņš ne tikai fotografē, bet burtiski izgaršo un izjūt katru bildi, saprotot, kas ēdienā ir svarīgs. Viens no «Četru Sezonu» dibinātājiem un māksliniekiem, kā arī piecu pavārgrāmatu bilžu autors. Un lielisks sourdough maizes cepējs.

Raimonds Tomsons. Ja tev nakts laikā būtu ārkārtas gadījums un kāds ar vīna tēmu saistīts jautājums, tad Raimonds būtu viens no tiem cilvēkiem, kam var droši zvanīt, zinot, ka viņš atradīs atbildi. Trīskārtējs Latvijas vīnziņu konkursa uzvarētājs, trīskārtējs Baltijas vīnziņu konkursa Vana Tallinn Grand Prix uzvarētājs un Champagne Sommeliér Trophée de Grand Jour de Champagne 2011 uzvarētājs. Vīnzinis, kurš iedvesmo un ar kuru kopā strādāt bija ne tikai liels gods, bet arī prieks un laime. Lielisks cilvēks un tētis.

Andreas Larsson runā septiņās valodās, gatavo lieliskas maltītes (kā nekā viņš ir bijis šefpavārs), spēlē ģitāru, var uzvarēt šaha spēlē, raksta lieliskus stāstus un ir paveicis to, kas izdevies tikai vēl 14 cilvēkiem, – ieguvis titulu Labākais vīnzinis pasaulē (2007. gadā). Hedoniska dzīvesstila piekritējs, dzīvi mīloša personība, kas izbauda katru mirkli. Šobrīd Andreass strādā pie savas pirmās pavārgrāmatas.

Jauno grāmatu «Laiks gatavot» meklē grāmatnīcās «Latvijas grāmata» («Globuss»), «Jānis Roze», «Zvaigzne ABC», «Valters un Rapa», kā arī veikalos «Maxima XXX» un «Maxima XX». Būs arī citas iegādes vietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu