Kā pagatavot krēmsieru mājās?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://labuapetiti.com/

Ļoti daudzi ir iecienījuši krēmsierus. Tos smērējam uz maizītes brokastīs, pusdienās vai arī tāpat panašķojamies dienas laikā. Krēmsieri ir garšīgi, un veikalā tie ir nopērkami ar dažādām piedevām: gurķi, kaltētiem tomātiem, zaļumiem, ķiplokiem utt. Taču ir viens apstāklis, kāpēc es nepērku veikala krēmsierus!

Palasiet šo sieru etiķetes, tie ir pilni ar dažādām e-vielām, kā pārsvarā viss, ko mums piedāvā veikalos!
Pagatavot krēmsieru mājās ir vienkāršāk nekā domājat, un tas būs BEZ e-vielām.

Nebūsim slinki un rūpēsimies par savu un savu ģimenes locekļu veselību!


Pagatavosim krēmsieru no kefīra un rjaženkas.

Sastāvdaļas

  • Kefīrs 0,5 l
  • Rjaženka 0,5 l
  • Krējums 250 g
  • Sāls

Gatavošana
Traukā ieliekam visas sastāvdaļas, pustējkaroti sāls un visu maisām, kamēr sāls ir izkusis un ir izveidojusies viendabīga masa.
Caurdurī ieklājam filtrpapīru vai 5-6 kārtās salocītu marli, vai līdzīgu materiālu. Ieliekam caurduri katliņā vai bļodā.
Uzlejam virsū iegūto krēmsiera masu un liekam ledusskapī uz 3-4 dienām. Turam to ledusskapī tik ilgi, līdz krēmsiera masa ir ieguvusi vajadzīgo konsistenci.
Gatavajam krēmsieram var pievienot visdažādākās piedevas, kādas jums patīk.
Garantēju, ka jums patiks šis vienkāršais krēmsiers un turpmāk to gatavosiet paši.

Labu apetīti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu