Vegānais medus. Kā to pagatavot?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daudzās receptēs bieži vien prasa kļavu sīrupu vai agaves sīrupu, bet ko darīt, ja to mājās nav? Turklāt tie var būt arī salīdzinoši dārgi, tāpēc varam pagatavot savu vegāno medu, lai ne tikai samazinātu izmaksas, bet arī izvairītos no nevēlamām piedevām. Lai arī cenšos izvairīties no dzīvnieku valsts produktiem savā uzturā, medus ir viens no tiem, kuru lietoju regulāri, jo manuprāt, lietot cukura sīrupu medus vietā ir neprātīgi, taču ir receptes, kur medus neder un noder dažādas alternatīvas.

Šo vegāno medu tu vari lietot pie tējas, kafijas, smūtijiem vai pārliet pāri brokastu pankūkām. Vienīgais, kas tev vajadzīgs, lai to pagatavotu mājās, ir ābolu sula, citrons, un tu jau gandrīz vari sajust medus garšu.


SASTĀVDAĻAS

  • 2 glāzes 100% ābolu sulas
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote citronu sulas

PAGATAVOŠANA

  1. Katliņā ielej ābolu sulu, citrona sulu un cukuru, un liec uz lielas uguns uzvārīties.
  2. Tiklīdz sāk vārīties, griez uguni uz vidējas liesmas un ļauj lēnām vārīties. Šķidrumam jāsamazinās uz pusi un jāsabiezē. Tad, kad esi ieguvis sev vēlamo biezumu, ņem nost no uguns. Šim procesam jāaizņem apmēram 20 minūtes. Neatstāj sīrupu vienu pašu vāroties, jo tas var pāriet pāri.
  3. Kad tas ir gatavs, lej to karstumizturīgā traukā un ļauj atdzist.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu