Ar sēnēm pildītas pilngraudu pankūkas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sāļās pankūkas ir laba alternatīva saldajām – tās var pasniegt kā otro ēdienu un pildīt, ar ko vien vēlies. Pankūku mīklai pievieno karoti eļļas, tad cepšanas laikā taukvielas vairs nevajadzēs. Pilngraudu miltos ir šķiedrvielas, kas palīdz regulēt cukura līmeni asinīs. Ja pildījumam lieto dārzeņus, sēnes un zaļumus, tiem klāt lieliski iederēsies siers, kas izkūstot veido gardu cepurīti, kura piesien dūšu un rada sāta izjūtu.

Izejvielas (6-8 personām)

  • 4 olas

  • 500 ml piena

  • 150 g pilngraudu kviešu miltu

  • 100 g kviešu miltu

  • 1 ēdamkarote cukura

  • sāls pēc garšas

  • 20 g cepšanai domātas eļļas

  • 3 Šalotes sīpoli, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos

  • 1 ēdamkarote eļļas cepšanai

  • 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma

  • šķipsna svaigi maltu melno piparu

  • sāls pēc garšas

  • 400 g brūno šampinjonu, sagrieztu plānās šķēlītēs

  • 250 g siera (sarīvēta uz rupjās rīves)

  • sauja dīgstu pēc izvēles

Gatavošana

  1. Lielā bļodā sakul olas, pievieno pienu un abu veidu miltus, kā arī cukuru un šķipsniņu sāls. Maisi, līdz iegūta viendabīga mīkla. Beigās iemaisi arī cepšanai domāto eļļu. Noliec malā uz 15 minūtēm, šajā laikā milti nedaudz piebriedīs. Pārbaudi mīklas konsistenci – ja tā šķiet par biezu, pielej nedaudz piena un visu kārtīgi samaisi.

  2. Kamēr mīkla briest, sagatavo pankūku pildījumu. Uz pannas uzkarsē karoti eļļas, liec tajā sīpolus un cep uz vidējas uguns, līdz gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno garšvielu maisījumu, melnos piparus un šķipsnu sāls. Pannā liec sēnes un maisot cep 2-3 minūtes.

  3. Uzkarsētā pannā uz vidējas uguns cep plānās pankūkas. Lej vienu kausiņu mīklas, izlīdzini to pa visu pannu un cep no abām pusēm skaisti zeltainas.

  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem (ja iespējams – grila režīmā).

  5. Kad pankūkas saceptas, sāc to pildīšanu. Katrai pankūkai pa vidu vertikāli liec pāris karošu pildījuma un pankūku saloki tīstoklītī, galus nolokot uz leju. Kārto cepamajā pannā cieši citu citai blakus. Pārkaisi ar rīvēto sieru.

  6. Pannu ar pildītajām pankūkām liec krāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis. Pasniedz, pārbērtu ar dīgstiem.

    Raksts tapis sadarbībā ar AS «Trikātas siers».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu