Abu Meri māca: libāniešu ēdiens – vistas aknas granātābolu mērcē

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto – Karīna Ziemele

Pazīstamais ārsts gastroenterologs un Saeimas deputāts Hosams Abu Meri dzimis Libānā, tāpēc itālim Roberto Meloni viņš iemācīja kādu paša iemīļotu libāniešu ēdienu – vistas aknas granātābolu mērcē un kartupeļus ar kinzu un ķiplokiem!

NEPIECIEŠAMS:

- 500-600 g vistas aknu;
- 1 kg kartupeļu;
- ķiploki;
- 1-2 baltie sīpoli;
- 2-3 citroni;
- 2-3 tomāti;
- svaiga kinza;
- granātābolu sīrups;
- melnie pipari;
- kanēlis;
- sāls;
- olīveļļa.

Kartupeļus nomizo, sagriež biezās šķēlēs un pēc tam katru šķēli vēl četrās daļās. Cep olīveļļā, uzberot tādas garšvielas, kādas pats vēlas. Hosams izmantoja jūras sāli, sarkanos piparus, melnos piparus un piecu piparu maisījumu. Kad kartupeļi jau zeltaini, pievieno 2-3 izspiestas ķiploka daiviņas un smalki sagrieztu kinzu, samaisa.
Vistu akniņas atbrīvo no cīpslām, sagriež mazākos gabaliņos. Cep olīveļļā uz vidējas uguns aptuveni 10-15 minūtes. Atsevišķā bļodiņā izspiež pāris ķiploka daiviņu, pievieno 2-3 citronu sulu (atbrīvo no sēkliņām) un visu uzlej akniņām. Vēl pievieno granātābolu mērci, uzkaisa kanēli un visu samaisa.
Vistu akniņas un kartupeļus pasniedz kopā ar tomātu salātiem libāniešu gaumē: sagriež tomātus un baltos sīpolus (kas ir saldāki par Latvijā ierastajiem), pievieno garšvielas, nedaudz olīveļļas un puscitrona sulu. Baltos sīpolus pirms tam nomizo, pārgriež uz pusēm un liek aukstā ūdenī, lai tie kļūtu vēl maigāki.

Foto – Karīna Ziemele

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu