Brokastošana jeb putrošana – tas ir mūsdienīgi. TOP 3 receptes!

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau no bērnības mums tiek mācīts, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize un tai jābūt tik bagātinošai, lai pietiktu spēka visai dienai. Lai būtu drošs, ka brokastojot tiek uzņemtas visas nepieciešamās barības vielas, veselīgi iesākt dienu ar putras ēšanu. Tā kā biezputru izvēle ir ļoti plaša gan to garšas, gan pagatavošanas ziņā, katram iespējams piemeklēt savām vēlmēm atbilstošāko.

 

Pilngraudu auzu putra ar žāvētiem augļiem un mandeļu pienu

Nepieciešams

  • Mandeļu piens – 1 glāze

  • Pilngraudu auzu pārslas – 2 ēdamkarotes

  • Žāvēti augļi – 2 ēdamkarotes

  • Grauzdētas mandeles – 1 ēdamkarote

Pagatavošana

  1. Vāra mandeļu pienu ar pilngraudu auzu pārslām 2-3 minūtes.

  2. Sagriež žāvētos augļus un pievieno putrai.

  3. Pārkaisa ar grauzdētām mandelēm.

 

Bukstiņputra

Nepieciešams

  • Miežu putraimi – 1 glāze

  • Kartupeļi – 3 gab.

  • Burkāns – 1 gab.

  • Sīpols – 1 gab.

  • Piens – 1 glāze

  • Sviests – 1 ēdamkarote

  • Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomizo dārzeņus un sagriež mazākos gabalos.

  2. Sīpolus un burkānus apcep sviestā un pievieno kartupeļu šķēlītes.

  3. Sautē 3-5 minūtes un pievieno buljonu tik daudz, lai pārsedz visus dārzeņus vismaz 5 mm.

  4. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes un pievieno miežu putraimus, kā arī siltu pienu

  5. Vāra, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci.

  6. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

 

Kama putra ar ogām un jogurtu

Nepieciešams

  • Kama miltu maisījums – 50-70 g

  • Ogu sula (pēc izvēles) – 200 ml

  • Ogas (svaigas vai saldētas) – 200 g

  • Jogurts – 400 g

Pagatavošana

  1. Sakarsē sulu un pievieno kama miltus.

  2. Nedaudz savāra, gluži kā gatavo debesmannu.

  3. Atdzesē un saputo gaisīgā putrā.

  4. Pievieno jogurtu un ogas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu