Jau no bērnības mums tiek mācīts, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize un tai jābūt tik bagātinošai, lai pietiktu spēka visai dienai. Lai būtu drošs, ka brokastojot tiek uzņemtas visas nepieciešamās barības vielas, veselīgi iesākt dienu ar putras ēšanu. Tā kā biezputru izvēle ir ļoti plaša gan to garšas, gan pagatavošanas ziņā, katram iespējams piemeklēt savām vēlmēm atbilstošāko.
Brokastošana jeb putrošana – tas ir mūsdienīgi. TOP 3 receptes!
Pilngraudu auzu putra ar žāvētiem augļiem un mandeļu pienu
Nepieciešams
Mandeļu piens – 1 glāze
Pilngraudu auzu pārslas – 2 ēdamkarotes
Žāvēti augļi – 2 ēdamkarotes
Grauzdētas mandeles – 1 ēdamkarote
Pagatavošana
Vāra mandeļu pienu ar pilngraudu auzu pārslām 2-3 minūtes.
Sagriež žāvētos augļus un pievieno putrai.
Pārkaisa ar grauzdētām mandelēm.
Bukstiņputra
Nepieciešams
Miežu putraimi – 1 glāze
Kartupeļi – 3 gab.
Burkāns – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Piens – 1 glāze
Sviests – 1 ēdamkarote
Sāls un pipari – pēc garšas
Pagatavošana
Nomizo dārzeņus un sagriež mazākos gabalos.
Sīpolus un burkānus apcep sviestā un pievieno kartupeļu šķēlītes.
Sautē 3-5 minūtes un pievieno buljonu tik daudz, lai pārsedz visus dārzeņus vismaz 5 mm.
Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes un pievieno miežu putraimus, kā arī siltu pienu
Vāra, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci.
Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Kama putra ar ogām un jogurtu
Nepieciešams
Kama miltu maisījums – 50-70 g
Ogu sula (pēc izvēles) – 200 ml
Ogas (svaigas vai saldētas) – 200 g
Jogurts – 400 g
Pagatavošana
Sakarsē sulu un pievieno kama miltus.
Nedaudz savāra, gluži kā gatavo debesmannu.
Atdzesē un saputo gaisīgā putrā.
Pievieno jogurtu un ogas.