Daigas Gaismiņas spinātu krēmzupa un ābolu strūdele

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā teātra aktrise Daiga Gaismiņa, kura pazīstama arī kā Magdas lomas atveidotāja seriālā «Ugunsgrēks», Roberto Meloni pavāršovā gatavoja divus savus iemīļotos ēdienus – spinātu krēmzupu un ābolu strūdeli! Jāteic, abi ēdieni izdevās varen gardi un tika notiesāti zibenīgā ātrumā!

ZUPAI NEPIECIEŠAMS:

- 2 šalotes sīpoli vai puravs;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 l buljona;
- 500 g spinātu;
- 100 g sviesta;
- 150 g saldā krējuma;
- 4 kartupeļi;
- sāls, pipari, muskatrieksts;
- «Trikātas» sniega bumbas ar ķiploku.

Katlā 100 gramos sviesta apcep sīpolus, puravu, ķiploka daiviņas. Pēc brīža pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, lai tie desmit minūtes pasautējas. Pievieno mazliet buljona (1 litrā verdoša ūdens izšķīdina trīs kubiņus buljona – divus dārzeņu, vienu vistas). Kad kartupeļi mīksti, katlā ber arī spinātu lapas. Nedaudz pasautē, ik pa laikam atšķaidot ar buljonu. Kad zupa gatava, to sablendē. Pieber sāli, piparus, pierīvē muskatriekstu. Noslēgumā pielej nedaudz saldā krējuma, iemaisa. Pasniedzot zupā liek «Trikātas» sniega bumbu ar ķiplokiem.

DESERTAM NEPIECIEŠAMS:

- 6 vidēji lieli saldskābi āboli;
- «Tešla» saldētā kārtainā mīkla bez rauga;
- Cukurs (var būt arī brūnais);
- Kanēlis;
- Sviests;
- Milti;
- Vaniļas plombīra saldējums.

Saldēto mīklu atlaidina istabas temperatūrā. Nomizo un plānās šķēlītēs sagriež ābolus. Cepampapīru ieziež ar sviestu.
Izrullē mīklu. Tai pa vidu taisnstūra formā kārto ābola šķēles. Pārber ar cukuru un kanēli. Liek otro kārtu ar āboliem un atkal uzber cukuru un kanēli. Aizloka vienu pusi mīklas, uz tās saliek mazas sviesta piciņas un, maigi piespiežot, aizloka arī otru pusi un galus. Cep cepeškrāsnī aptuveni 150 grādu temperatūrā, līdz mīkla kļuvusi zeltaina. Strūdeli pasniedz kopā ar plombīra saldējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu