Kā maltās gaļas mērci gatavo Daumants Dreiškens?

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules čempionam un olimpiskajam vicečempionam bobslejā Daumantam Dreiškenam pašlaik ir atvaļinājums, un viņš var ēst, ko sirds vēlas, taču sezonas laikā Daumantam ļoti rūpīgi jāizvērtē sava ēdienkarte, lai nepārsniegtu atļauto ķermeņa svaru. Viesojoties pie Roberto Meloni, Daumants par liekajiem kilogramiem neuztraucās un gatavoja savu mīļāko ēdienu – griķus ar maltās gaļas mērci, kā arī kārtaino šokolādes desertu ar augļiem!

PAMATĒDIENAM NEPIECIEŠAMS:

- 400-500 g maltas cūkgaļas;
- 1 sīpols;
- milti;
- 1 litrs piena;
- griķi;
- dilles;
- sīpolloki.

Sīpolu smalki sagriež un apcep olīveļļā. Kad sīpols kļuvis caurspīdīgs, pievieno malto gaļu, kurā iejauktas vēlamās garšvielas. Kad gaļa sacepta, to liek katliņā, pieber vienu lielu ēdamkaroti miltu, samaisa. Pielej aptuveni litru piena un liek uz uguns. Kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava. Pasniedz kopā ar vārītiem griķiem.

DESERTAM NEPIECIEŠAMS:

- 200 g pilngraudu vai auzu pārslu cepumu;
- melnā šokolāde bez riekstiem;
- persiku jogurts;
- skābais krējums;
- 1 apelsīns;
- konservēti mandarīni.

Sadrupina cepumus. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Šokolādei pievieno vairākas ēdamkarotes persiku vai kāda cita jogurta, ēdamkaroti skābā krējuma, nedaudz rīvētu apelsīna miziņu, un visu rūpīgi samaisa.
Deserta trauciņos kārtās liek drupinātos cepumus un šokolādes-jogurta masu. Rotā ar konservētiem vai svaigiem mandarīniem. Var izmantot arī citus augļus.

Foto – Karīna Ziemele

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu