6 gardas līdzņemamu pusdienu vai piknika našķu idejas!

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: divi10.com

Pavasaris ir īstais laiks, lai baudītu pašgatavotas, veselīgas un gardas līdzņemamas pusdienas vai dotos piknikā. Lūk, viegli un ātri pagatavojami ēdieni! Turklāt tos iespējams baudīt jebkur svaigā gaisā. Divi zaķi ar vienu šāvienu. Māksla izgaršot! Ideju pietiks visai nākamajai darba nedēļai!

 
Foto: divi10.com

Saldā kartupeļa salāti ar sieru un spinātiem

Divām porcijām

  • 1 saldais kartupelis

  • spināti vai citi salāti

  • siers Emmental Light

  • 1 burkāns

  • 150 g konservētas sarkanās pupiņas

  • 1 tējk. kartupeļu cietes

  • sāls, pipari

  • citrons

  • olīveļļa

  • balzamiko krēms

    Pagatavošana

  1. Krāsni uzsildi uz 200 grādiem. Sagriez saldo kartupeli vidēja izmēra kubiņos, liec bļodā un sajauc ar kartupeļu cieti, sāli, pipariem. Pievieno 1-2 ēdamk. olīveļļas un samaisi.

  2. Saldos kartupeļus liec uz pannas, tad krāsnī un grauzdē 30 minūtes, apmaisot ik pa 15 min. Atdzesē.

  3. Nomizo burkānu un ar to pašu mizojamo nazīti sagriez to garās, plānās strēmelēs.

  4. Kubiciņos sagriez sieru.

  5. Bļodā sajauc salātlapas ar eļļu, citrona sulu.

  6. Kārto servējamā traukā salātus, kartupeļus, pupiņas, sieru un burkānu, servē ar balzamiko krēmu.

 
Foto: divi10.com

Sātīgais graudu maizes sendvičs

Divām porcijām

  • 4 šķēles graudu tostermaizes

  • 100 g biezpiena

  • 50 g skābā krējuma vai jogurta bez piedevām

  • Siers ar amoliņu

  • 1 mīksts avokado

  • svaigs gurķis

  • rukola vai citi zaļumi

  • sāls

    Pagatavošana

  1. Bļodiņā sajauc biezpienu ar sāli un krējumu vai jogurtu.

  2. Uz pannas vai krāsnī apgrauzdē maizīti, līdz zeltaini brūna.

  3. Sagriez gurķi, sieru, avokado.

  4. Uz maizes šķēles liec rukolu, sieru, biezpienu, avokado, sieru, biezpienu un svaigu gurķi, tad otru maizes šķēlīti.

 
Foto: divi10.com

Laša rullīši ar olu un sieru

Divām porcijām

  • 1 lavašs

  • 4 šķēles svaiga laša

  • 1 ola

  • siers Emmental Light

  • 150 g konservētu turku zirņu

  • 1 ķiploka daiviņa

  • 2 ēdamk. svaigas citrona sulas

  • 2 ēdamk. olīveļļas

  • ½ tējk. tahini pastas (ja pieejama)

  • sāls, pipari

  • spināti vai citi salāti

    Pagatavošana

  1. Gatavo humusu. Blenderī sakul turku zirņus ar ķiploku, citrona sulu, eļļu, tahini pastu un garšvielām.

  2. Uz pannas no abām pusēm apcep olu, atdzesē.

  3. Izklāj lavašu, pārgriez uz pusēm un noklāj ar turku zirņu humusu.

  4. Pa virsu kārto spinātus, lasi, olu un sieru.

  5. Pildīto lavašu satin rullītī un ļauj ievilkties vismaz pusstundu pirms ēšanas.

 
Foto: divi10.com

Sātīgā brokoļu, griķu un siera bļodiņa

Divām porcijām

  • 1 brokoļa galviņa

  • 10 ēdamk. vārītu griķu

  • siers Emmental Light

  • 2 saujas žāvētu dzērveņu

  • 2 saujas Indijas riekstu

  • 1/2 citrona

  • olīveļļa vai balzamiko krēms

  • sāls, pipari

    Pagatavošana

1. Brokoli sagriez vairākos mazos gabaliņos, kārto uz cepeškrāsns pannas, uzlej nedaudz eļļas un uzber garšvielas, un liec cepeškrāsnī uz kādām 5 minūtēm 200 grādos vai līdz brokoļi kļūst mīksti un nedaudz apbrūnē.

2. Bļodiņās kārto citu citam blakus griķus, brokoļus, sieru, riekstus un dzērvenes. Visam uzpilini nedaudz citrona sulas, eļļu vai balzamiko krēmu un garšvielas pēc vēlmes.

3. Alternatīva: visas sastāvdaļas vari arī samaisīt lielā traukā un pasniegt kā salātus.

 
Foto: divi10.com

Brokoļu-spinātu maizīte ar saulē kaltētiem tomātiem un sieru

Aptuveni trim porcijām

  • DIVI 10 receptes

  • aptuveni 10 saulē kaltētu tomātu

  • trīs saujas spinātu

  • siers Emmental

  • sauja ķirbju sēklu

    Pagatavošana

1. Pēc receptes pagatavo brokoļu-spinātu maizīti. Kad gatava, ļauj atdzist.

2. Sagriez saulē kaltētos tomātus un sarīvē sieru.

3. Uzkarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Uz cepamā papīra liec pamatni un virsū kārto rīvēto sieru, saulē kaltētos tomātus, 1-2 saujas spinātu.

4. Liec cepties aptuveni 8 minūtes, līdz siers ir mazliet izkusis, un raugi, lai pamatne nepiedeg.

5. Kad gatavs, pārber ar svaigiem spinātiem un ķirbju sēklām, tad griez gabaliņos un pasniedz.

 
Foto: divi10.com

Rīsu nūdeles ar cukini zemesriekstu - siera mērcē

Divām porcijām vajag:

  • rīsu nūdeles,

  • 2 ēd.k. 100% zemesriekstu sviesta,

  • TRIKATA Reserve cieto sieru,

  • sauju zaļo zirnīšu,

  • 1 mazu cukini,

  • 1 ēd.k. eļļas,

  • sauju grauzdētu zemesriekstu un pētersīļus dekorēšanai.

1. Nūdeles novāri pēc norādījumiem uz iepakojuma, tikai nenolej nost visu nūdeļu šķidrumu, tas noderēs mērcei.

2. Ar žuljēna vai mizojamo nazīti sagriež svaigu cukini nūdelēs.

3. Pannā uz mazas uguns ielej nedaudz eļļas un kausē zemesriekstu sviestu (ja zemesriekstu sviests ir diezgan eļļains, tad eļļu neliec). Intensīvi maisot, pievieno nūdeles un nūdeļu šķidrumu.

4. Tad pierīvē sieru un atkal visu maisi, līdz siers izkusis. Nogriez uguni un iemaisi cukini un zirnīšus.

5. Liec šķīvī un pārkaisi ar sadrupinātiem zemesriekstiem un pētersīļiem. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu viegliem gaļas vai zivju ēdieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu