«Līgo mežā» receptes: Meža mātes salāti

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Egoiste» sadarbībā ar restorāna «Valmiermuižas vēstniecība Rīgā» garšas pazinēju Dzintaru Kristovski piedāvā trīs dažādas ēdienu receptes, kuras tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Uzzini, kā no tā visa, kas aug tev apkārt var ēdienu pagatavot ne vien aizraujoši, bet arī ļoti garšīgu. Šoreiz iepazīsi «Līgo mežā» recepti Meža mātes salāti.

Šoreiz iepazīsi «Līgo mežā» recepti Meža mātes salāti.

Kurš gan ir teicis, ka salātus var pagatavot tikai no tā, ko esi izaudzējis piemājas dobītē? Dzintars mums atklāj pavisam citu garšas pasauli, ko vari rast tepat – mežā. Ej, skaties dabā un baudi! Starp citu – šoreiz arī gatavosim biezpienu. Jā, jā – tepat ugunskurā...

Meža mātes salāti

Nepieciešams:

  • nepasterizēts piens,

  • citrons,

  • meža zaļumi,

  • svaigs gurķis,

  • ķimeņu – cidoniju mērce.

Ugunskurā uzvārām pienu līdz 80 grādiem, maisot uzkarsēto pienu, pievieno citrona sulu (citrona sula nav ferments, tas ir recinātājs). Nepārtraukti maisot, rodas biezpiena masa, kuru pēcāk notecinām marlē. Salātu pagatavošanā izmantojām daudz dažādu netālu augošu zālīšu - zaķskābenes, virzu, sētložņu, vijolītes, krūmāju vīķi. To visu sajauc ar svaigu, sagrieztu gurķi un pārlej ar ķimeņu – cidoniju mērci. Mērci pagatavo šādi: uz sausas pannas apgrauzdē ķimenes – tā, ka sāk kūpēt, liek blenderī kopā ar cidoniju sulu, griķu medu un nedaudz rapšu eļļas. Kuļ, līdz masa viendabīga. Saldumu un skābumu variē pēc pašu patikas.

«Egoiste» izvēlas apģērbus no: Linotēka, Cartiero by feelings jump, Raksti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu