«Līgo mežā» receptes: mālos cepta medījuma gaļa

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Egoiste» sadarbībā ar restorāna «Valmiermuižas vēstniecība Rīgā» garšas pazinēju Dzintaru Kristovski piedāvā trīs dažādas ēdienu receptes, kuras tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Uzzini, kā no tā visa, kas aug tev apkārt, var ēdienu pagatavot ne vien aizraujoši, bet arī ļoti garšīgu. Šoreiz iepazīsi «Līgo mežā» recepti: mālos cepta medījuma gaļa!

Gaļas pagatavošana ar mālu palīdzību ir senlatviešu recepte, kas mūsdienās ikvienu var aizvest aizraujošā piedzīvojumā. Kā saka Dzintars, viss, kas nepieciešams, ir kvalitatīva meža gaļa, ugunskurs un māli – tālāk pašu roku veiklība, šķipsniņa pacietības un, galvenais, aizrautība no paša procesa.

Nepieciešams

  • medījuma gaļa
  • māls
  • kadiķu zari

  • egļu sveķi

  • kļavu lapas

  • eļļa

  • sāls

  • pipari

    Artūrs Krūmiņš/TVNET

Gaļu sākumā nedaudz apsvilinām ugunskura liesmās. Tad iemasējam ar garšvielu maisījumu, kurā ir kadiķu ogas un nedaudz, turpat augošu koku sveķu. Tikmēr esam atdzīvinājuši mālu un izmīcām nepieciešamo formu, lai tajā ievietotu gaļu. Pirms tam gaļu apvīstām ar kļavu lapām, lai māls cepoties tai netiek klāt. Kad no māla esam izveidojuši lodes formas «kažociņu», liekam to ugunskura oglēs un cepam aptuveni 40 minūtes. Atceramies, ka, izņemot mālu no ugunskura, tas ir ļoti karsts! Un tagad pats interesantākais – māla garoziņas pārsišana!

«Egoiste» izvēlas apģērbus no: Linotēka, Cartiero by feelings jump, Raksti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu