«Līgo mežā» receptes: ķimenēs kūpināta forele

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Egoiste» sadarbībā ar restorāna «Valmiermuižas vēstniecība Rīgā» garšas pazinēju Dzintaru Kristovski piedāvā trīs dažādas ēdienu receptes, kuras tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Uzzini, kā no tā visa, kas aug tev apkārt var ēdienu pagatavot ne vien aizraujoši, bet arī ļoti garšīgu. Šoreiz iepazīsi «Līgo mežā» recepti: ķimenēs kūpināta forele.

Meža veltes ir ne vien ogas un augi, bet arī meža upītes bagātības. Dzintars mums atklāj noslēpumu, kā ātri un viegli ugunskurā pagatavot foreli, kas garšos netradicionāli - pēc kūpinājuma.

Nepieciešams

  • forele

  • egļu dzinumi un skujas

  • ķimenes

  • salvija

    Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sākumā dodamies mežā salasīt jaunos egļu dzinumus un sētložņu. Iztīrītas foreles vēderā liekam salasītās dabas veltes. Tad zivi apslēpjam egļu skujās un no galiem nostiprinām. Kamēr zivtiņa cepsies ugunskurā, pagatavosim kādu īpašu garšaugu eļļu, ar ko pēcāk ieziedīsim foreli. Kad dedzinām ķimenes un salviju, paralēli visu aplejam ar eļļu. Rezultātā iegūstam aromātisku eļļu, kas radīs zivij kūpinājuma garšu.

Lai līgošana būtu ne vien garda, bet arī smuka, iesakām padomāt par tematisku apģērbu.

«Egoiste» izvēlas apģērbus no: Linotēka, Cartiero by feelings jump, Raksti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu