Žāvētie zemeņogu rullīši

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: https://naskoties.wordpress.com

Šogad meklēju 100 un 1 veidu, kā apēst visas Rīgas Centrāltirgus zemenes. Kad nav vairs spēka kūkām, ar pienu tās jau apnikušas un jāliek lietā arī kastītes apakšā samīcītās ogas, šī recepte nāk kā saukta.

2 cepampannām žāvēto zemeņu rullīšu nepieciešams:

1 kg attīrītu zemeņu – bez kātiņiem un lapiņām;

2 ēd. k. medus vai kāds cits saldinātājs pēc izvēles.

Pagatavošana

  1. Ogas sablendē viendabīgā masā, pievieno medu un kārtīgi iemaisa.
  2. Masu lej divās ar cepamo papīru izklātās pannās un izlīdzina.
  3. Liek 120 °C sakarsētā cepeškrāsnī un kaltē apm. 3 stundas vai līdz masa sacietējusi, taču krāsu nav mainījusi. Gatavošanas laiks var atšķirties, tāpēc svarīgi pa brīdim tomēr ielūkoties krāsnī.
  4. Izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist, ar šķērēm aplīdzina malas un griež apm. 2 cm biezās strēmelēs, nenoņemot no cepamā papīra.
  5. Šos našķus var uzglabāt, gan sarullējot kopā ar apakšā esošo cepamo papīru, tad katrs ēdājs pats to var nolipināt, gan noņemt papīru, sarullēt gardumus un likt burciņā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu