Visgardākais gaileņu suflē ar sieru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: https://naskoties.wordpress.com

Sēnei dažreiz būt ir ļoti forši... īpaši, ja tu esi gailene, un sēņu sezona ir pienākusi – tad atliek mesties sierainos piedzīvojumos!

3-4 personām sierīgā suflē pagatavošanai nepieciešams

  • 300 g attīrītu un sasmalcinātu gaileņu (ja šis nebūtu stāsts par sēnēm, teiktu, ka tās var aizstāt ar apceptu bekonu, izsautētiem spinātiem un visu citu, ko sirds kāro)
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. sviesta sēņu apcepšanai + 2 ēd.k. sviesta cepamo formiņu iesmērēšanai
  • 2 ēd.k. kviešu miltu
  • 450 ml piena
  • 300 g siera (izmantoju Krievijas sieru)
  • 6 olas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • šķipsniņa malta muskatrieksta

Pagatavošana

  1. Uz pannas apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno sakapātas gailenes, izsautē, līdz izgarojis viss šķidrums, pievieno sakapātu ķiploku, sāli, piparus, šķipsniņu malta muskatrieksta.
  2. Zem pannas samazina uguni un pievieno miltus, tos gatavo apmēram 2-3 min, tad lēnām, cītīgi maisot, pievieno pienu, līdz izveidojas viendabīga mērce, iemaisa rīvētu sieru un pannu noņem no plīts un mazliet atdzesē.
  3. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar mikseri sakuļ stingrās putās, dzeltenumus pievieno iepriekš pagatavotajai mērcei.
  4. Sagatavo karstumizturīgus trauciņus, kuros pildīt suflē, un ieziež to iekšpusi ar sviestu.
  5. Olu baltumus iecilā sēņu un olu dzeltenumu masā, pilda trauciņos.
  6. Suflē trauciņus liek cepamajā pannā, kura līdz pusei piepildīta ar siltu ūdeni, cep 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī apm. 40 min vai līdz masa krietni pacēlusies un augšpusē ir gaiši brūna.
  7. Šo ēdienu pasniedz nekavējoties, jo arī 3 minūšu kavēšanās draud ar suflē saplakšanu.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu