Souvlaki var pasniegt uz iesmiņiem vai arī noņemtus no iesmiņiem, pildot pitas maizē kopā ar tzatziki mērci, tomātiem, sīpolu un pētersīļiem.
Souvlaki
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas:
- 500 g cūkas kakla karbonādes
- 1 citrona sula
- 25 ml olīveļļas
- 1 tējk. kaltētas raudenes
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- pitas maize
- sīpols, ja vēlies
- zaļā paprika, ja vēlies
Pagatavošana:
- Sagriez gaļu 3 x 3 cm gabaliņos, pievieno olīveļļu, citrona sulu, raudeni, sāli un piparus. Marinē vismaz 30 minūtes. Ja ir laiks, tad vairākas stundas.
- Gaļu liec uz iesmiņiem. Grilē, ik pa laikam apsmērējot ar marinādi. Sasildi pitu un pasniedz ar gaļas iesmiņiem, ja vēlies – ar sīpolu un papriku.
Recepte: Panayotis Lianos, Evangelos Klimis