Padari visu labāku ar TABASCO® mērci!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

TABASCO® mērci 1868.gadā ASV radīja baņķieris Edmunds Maklahanijs (Edmund McIlhenny), kuram bija apnicis pliekanais un garlaicīgais Luiziānas ēdiens. Viņš pgatavoja īpašu mērci savām un ģimenes vajadzībām, taču tā izdevās tik laba, ka pieprasījums drīz pēc tās strauji auga. Lai nodrošinātu lielo pieprasījumu baņķieris izlēma kļūt par fermeri un nodarboties tikai ar TABASCO® mērces ražošanu. Šo mērci joprojām ražo E.Maklahanija pēcteči, un tā ražošanas uzņēmums aizvien pieder ģimenei.

Foto: Publicitātes foto

Kāpēc TABASCO® mērce ir tik īpaša?

Tā ir vienīgā mērce pasaulē, kuru nogatavina ozolkoka mucās 3 gadus gluži kā augstvērtīgu vīnu. TABASCO® mērce ir asa mērce, tomēr to, līdzīgi kā ar sāli un pipariem, var pievienot ēdienam arī tie, kuri nav lieli pikanto ēdienu cienītāji. Mērce jāpievieno tieši tik daudz, lai tā atraisītu ēdiena garšu. Pievienota nelielos daudzumos (burtiski pāris pilienu), TABASCO® mērce atklāj katram ēdienam paša raksturīgo garšu. Gatavojot ar TABASCO® mērci der atcerēties, jo vairāk taukvielu satur ēdiens, jo drošāk tam var pievienot šo mērci!

Kopumā ir septiņu veidu TABASCO® mērces, bet Latvijas veikalos pagaidām ir pieejamas divas. Sarkanā un zaļā.

SARKANĀ TABASCO® MĒRCE. Tā ir vissenākā un pirmā radītā TABASCO® mērce, kuras recepte palikus nemainīga gandrīz 150 gadus.

Foto: Publicitātes foto

ZAĻĀ TABASCO® MĒRCE. Tās recepte tapa 125 gadus pēc orģinālās sarkanās TABASCO® mērces. Tā ir maigāka, iegūta no halapenjo pipariem. Lieliski papildinās jūras veltes, avokado, kā arī zupas un dārzeņu sautējumus.

Foto: Publicitātes foto

TABASCO®, ROMBA ATTĒLA UN PUDELES LOGO IR McILHENNY CO. REĢISTRĒTĀS PREČU ZĪMES.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu