Interesantas receptes, kurās izmantots konjaks

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publici

Tuvojas Jaunais gads - laiks, kad ļoti gribas pārsteigt savus tuvos ar garšīgu, interesantu un īpaši izsmalcinātu maltīti. Var doties uz restorānu, bet var arī ņemt talkā Latvijas labāko pavāru padomus un maltīti gatavot mājās. Piedāvājam izmēģināt jaunas garšu buķetes, gatavojot ēdienus, kuru receptēs izmantots konjaks.

 
Foto: Publicitātes foto

Jūras velšu sacepums ar tomātiem sojas mērces glazūrā

Nepieciešams:

(4 porc)

400 g kalmāru

8 garneles

8 mazie astoņkāji

600 g laša filejas

600 g ātes

600 g tunča

8 jūras ķemmītes

4 tomāti

1 kg tomātu savā sulā

1 glāze baltvīna

2 sīpoli

1 ķiploks

1 gb citronzāles

5 g ingvera

sojas mērce

paprika, kukurūza, kabacis un pākšaugi

50 ml konjaka

Pagatavošana

Kalmāru sagriež gredzenos, garneles notīra, lasi un āti sagriež gabaliņos, visas jūras veltes liek bļodā, pievieno sāli, piparus, citronzāli, ingveru un pārlej sojas mērci, atstāj visu iemarinēties uz 30 minūtēm. Sīpolus, ķiplokus un garšaugus liek pannā sautēties, pievieno glāzi JACOB’S CREEK baltvīna un vāra. Pēc 30 minūtēm pievieno tomātus savā sulā, un, kad novārījies, pievieno sojas mērci, piparus un kubiņos sagrieztus mizotus tomātus, maurlociņus.

Izņem no marinādes jūras veltes un visu apcep uz sakarsētas pannas, pievienojot pusi konjaka, apsvilina. Pievieno dārzeņus un viegli sautē, pievienojot marinādi. Pasniedzot pārlej ar sojas mērci un tomātu sautējumu.

Piedevās var pasniegt uz karstas pannas apgrilētus cherry tomātus, papriku un kukurūzu ar sāli un pipariem. Pārlej ar konjaku un aizdedzina pirms pasniegšanas. Ja vēlas, klāt var pagatavot arī svaigu lapu salātus, tad šo ēdienu varam baudīt kā jūras velšu salātus.

 
Foto: Publicitātes foto

Makarūna destrukcija (šokolādes muss, šokolādes putas, karamelizētas mandeles, mandarīnu saldējums, smiltsērkšķu želeja)

Šokolādes muss

Nepieciešams

170 g šokolādes 85%

150 g saldā krējuma

150 g pūdercukura

4 olas

Pagatavošana

Šokolādi, saldo krējumu un pusi no pūdercukura silda ūdens peldē līdz viendabīgai masai. Paralēli tam olas baltumu atdala no dzeltenuma un otru pūdercukura daļu puto kopā ar dzeltenumu, līdz masa gaisīga. Olas baltumu saputo atsevišķi. Olas dzeltenumam ar cukuru pievieno ūdens peldē izkausēto masu, visu puto līdz viendabīgai masai, pievieno un iemaisa olas baltumu.

Smiltsērkšķu želeja

Nepieciešams

500 g smiltsērkšķu sulas (bez saldinātāja)

500 g ūdens

200 g cukura

8 g agara

Pagatavošana

Ūdeni, sulu un cukuru liek katliņā, visu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai. Tad iemaisa agaru, visu lej metālā formā, to atdzesē, kamēr sarecējis. Tad masu liek blenderī un blendē, kamēr tā kļūst viendabīga.

Smiltsērkšķu un apelsīnu sulas saldējums

Nepieciešams

6 olas

200 g piena

400 g saldā krējuma

500 g mandarīnu sulas

250 g apelsīnu sulas

1 vaniļas pāksts

300 g cukura

50 ml konjaka

Pagatavošana

Olas viegli sakuļ, pievieno pienu, saldo krējumu, visu liek vakuuma maisā un vāra cirkulatorā 75 grādu temperatūrā 1 stundu. Pēc tam liek masu atdzesēt aukstā ledus ūdenī. Kad tā atdzisusi, to sablendē un lej caur sietu. Mandarīnu sulu uzvāra kopā ar cukuru un atdzesē. Svaigi spiestu apelsīnu sulu uzvāra ar cukuru, atdzesē un pievieno vaniļas pāksti. Abas sulas pievieno saldā krējuma masai, pievieno konjaku, samaisa un masu saldē.

Karamelizētas mandeles

Nepieciešams

200 g mandeļu skaidu

50 g cukura

50 g sviesta

Pagatavošana

Mandeles apgrauzdē krāsnī 1800, 5 - 6 minūtes. Cukuru ar sviestu kausē uz pannas, pievieno mandeles un visu karamelizē, līdz cukurs ir kristalizējies un mandeles ieguvušas zeltainu krāsu. Tās ber traukā un atdzesē.

Šokolādes putas

Nepieciešams:

67 g cukura

sāls - ceturtdaļa tējkarotes

9 g piena pulveria

159 g piena

159 g ūdens

77 g šokolādes (55%)

57 g šokolādes (80%)

4 g želatīna

50 ml konjaka Martell

Pagatavošana

Cukuru samaisa ar sāli un piena pulveri, visu samaisa kopā ar šokolādēm. Sajauc pienu ar ūdeni un uzsilda, pārlej pāri sausajiem produktiem, pievieno konjaku. Želatīnu briedina, atdzīvina un pievieno pie masas. Visu uzblendē ar rokas blenderi, lej caur sietu. Masu pilda konditorejas sifonā un iepilda tajā divus CO2 baloniņus.

Mandeļu cepums

Nepieciešams

150 g cukura

180 g pūdercukura

200 g mandeļu miltu

140 g olu baltumu (aptuveni no 4-5 olām)

20 g olu baltumu atsevišķā traukā (aptuveni puse no viena olas baltuma)

kāsviela dažas piles

Pagatavošana

Traukā, kurā ielieti 20 g olas baltuma, pievieno krāsvielu un atstāj to izšķīst. Vislabāk to darīt šādā veidā, jo iesijāta krāsviela pie sausajām sastāvdaļām var radīt pleķus, svītras un nevienmērīgu krāsojumu.

Lielākā bļodā lej 140 g olu baltumu un palūko, vai nav kāds kunkulītis - tos labāk izņemt. Ar rokas mikseri tos puto lēnā režīmā un, kad parādījušās putas, tad pamazām pievieno cukuru. Nemainot miksera ātrumu, puto, ik pa brīdim pieberot cukuru, tā turpinot, līdz masa kļuvusi bieza un gluda.

Bļodā ar sausajām sastāvdaļām (mandeļu milti un pūdercukurs) pievieno olu baltumu ar krāsvielu, kas bija atlikts mazajā traukā. Tad pamazām pievieno saputoto olu baltumu, droši iemaisot to masā.

Masu pilda konditorejas maisā un un spiež uz iepriekš sagatavotām pannām. Atstāj makarūnus žāvēties istabas temperatūrā uz 30-40 minūtēm. Pēc tam cep 1500 15 minūtes. Makarūnos pilda smiltsērkšķu želeju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu