Nezināmais par zināmo!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atklājam vitamīnu kompleksu veselas ādas un matu mirdzumam! Latvijas farmācijas zīmola LYL love your life® multivitamīnu komplekss LYLimmunUP līdz šim tika speciālistu ieteikts un patērētāju atzīts uztura bagātinātājs imunitātei, noguruma mazināšanai, elpceļu un balss saišu veselībai. Taču, pateicoties lietotāju atsauksmēm, ir konstatēta tā darbības efektivitāte arī veselai ādai un matu mirdzumam.

LYLimmunUP sastāvā ir 15 vielas, kas sinerģijas rezultātā spēj darboties tava skaistuma noslēpuma labā. Tie ir seši veselībai svarīgi augu ekstrakti: ehinācijas, rozmarīna, liepziedu, melnā plūškoka augļu, aronijas un citronmētras, pieci nepieciešamākie vitamīni: C, D3, A, B6, B9, kā arī četras īpašas minerālvielas: cinks, varš, dzelzs un selēns. Turklāt, sekojot inovācijām farmācijas tehnoloģiju lauciņā, minerālvielas ir jauno, aminoskābju helātu formā - tas nozīmē, ka šīs vielas tavā organismā uzsūksies par 85% labāk.

Vitamīns C

Šī vitamīna antioksidatīvā iedarbība palīdz ne tikai saglabāt ādas veselīgo izskatu, bet arī veicina kolagēna jeb olbaltumvielas, kas uzlabo matu izturību un elastību, šķiedru veidošanos. Kolagēns aizkavē ādas novecošanās procesu. Tā deficīta dēļ, āda var kļūt bāla un ļengana. C vitamīns nodrošina arī asinsvadu sieniņu izturību, līdz ar to barības vielas efektīvāk nonāk līdz ādas un matu šūnām. Jāatzīmē, ka vitamīnam C piemīt arī reģenerējošas un pretiekaisuma īpašības.

Vitamīnu C visefektīvāk uzņemt kopā ar bioflavonoīdiem. Pateicoties to dabīgajai struktūrai, tiek garantēta efektīva vitamīna uzsūkšanās, tie palīdz aizkavēt vitamīna sabrukšanu, respektīvi, bioflavonoīdi ir tie, kas vitamīnu pasargās no oksidatīvas dekompozīcijas gremošanas procesā, lai tas var nonākt asinsritē.

Smēķēšanas atbalstītājiem der paturēt prātā, ka tabakas baudas procesa laikā, organisms zaudē nozīmīgu daudzumu C vitamīna, tāpēc ir jāpievērš īpaša uzmanība šī vitamīna uzņemšanai papildus.

Vitamīns D3

Šis vitamīns gādā par matu veselību un mirdzumu – tā klātbūtne organismā ir neaizvietojama gan jaunu folikulu veidošanai, gan to dzīvotspējai, gan matu augšanas stimulēšanai. Vitamīns D ir arī viens no svarīgākajiem aknes kontrolēšanai. Pietiekams vitamīna D līmenis organismā uzlabo imunitāti, tādējādi pavairojot pretiekaisuma spējas, kas svarīgas cilvēkiem ar problemātisku ādu.

Vitamīns A

Vitamīna A loma ir viena no svarīgākajām skaistuma saglabāšanā. Šis vitamīns, kas pazīstams arī kā retinols, kalpo vitālo ādas audu attīstībai, nodrošina pilnvērtīgu šūnu attīstību, cīnās ar akni, mīkstina ādu, palīdz tai nezaudēt elasticitāti, samazina redzamās krunciņas un aizsargā no saules kaitīgās iedarbības. Ja organismā trūkst šī vitamīna, var novērot ādas sausumu, tās lobīšanos, mati paliek vārgi un trausli. Īpaši svarīga ir šī vitamīna uzņemšana tiem, kuri ikdienā lieto pusfabrikātus un rafinētu pārtiku.

B grupas vitamīni

B grupas vitamīni ir pamats ādas un matu veselībai. Tie veicina olbaltumvielu, t.sk. keratīna, sintēzi, ādas mitrināšanu, spēcina ādas aizsargfunkcijas no nelabvēlīgās ārējās vides ietekmes, un uzlabo ādas krāsu, dāvinot tev iespēju, izskatīties jaunākai un svaigākai.

Par šo vitamīnu deficītu organismā var liecināt blaugznu parādīšanās, matu spīduma pazušana, sausa āda un lūpu kaktiņu plaisāšana. B grupas vitamīnus iesaka uzņemt papildus arī ādas dermatīta un matu izkrišanas gadījumos. Vitamīns B6 ir lielisks līdzeklis cīņai ar akni - speciālisti atzīst vitamīna B6 darbības pozitīvo nozīmi aknes sāpīgajā jautājumā, jo, ja citiem vitamīniem ādas stāvokļa uzlabošanai ir nepieciešami viens līdz divi mēneši, šī vitamīna iedarbība ir jūtama krietni ātrāk.

Cinks, varš, selēns, dzelzs

Cinks piedalās kolagēna sintēzē, palīdz būvēt elastīnu ādā un tam ir vērā ņemamas pretiekaisuma īpašības. Šī minerālviela palīdz cīņā ar akni, labvēlīgi ietekmē tauku dziedzeru darbību un to hormonu izstrādi, kas atbild par vispārējo ādas kvalitāti. Cinks samazina arī striju veidošanos uz ādas. Ja organismā nav pietiekams cinka līmenis, tas var novest pie sirmu matu parādīšanās, matu izkrišanas un pat ādas slimību rašanās.

Varš nepieciešams saistaudu sintēzei un matu folikulu veidošanai. Tas novērš ādas lobīšanos. Tieši šī minerālviela ir svarīgs elements krāsaina matu pigmenta izstrādāšanai un noturēšanai, kā arī vajadzīgs melanīna sintēzei, kas pasargā ādu no saules apdeguma.

Dzelzs ir minerālviela, bez kuras nav iedomājama skābekļa transportēšana visā organismā. Tas veicina matu augšanu un to kvalitāti.

Vēl viena minerālviela, kas ņem aktīvu dalību bioķīmiskajās reakcijās, ļaujot mums lieliski izskatīties, ir selēns. Šīs vielas trūkums veicina matu izkrišanu un veselīgas ādas krāsas izzušanu. Pateicoties selēna antioksidatīvajām spējām, tas var pasargāt ādu no audzējiem,palēnina ādas sacietināšanos, kas saistīta ar oksidēšanos, un uztur audu elastību.

Foto: Publicitātes foto

Vēl tikai sešas dienas, par godu savai piecu gadu jubilejai, LYL love your life® dāvina - 40% atlaidi visiem zīmola produktiem!Meklējiet tos Latvijas aptiekās, internetaptiekās un LYL autorizētājā internetveikalā www.well24.eu.

Plašāka informācija: www.lyl.eu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu