Atklāts jauns veids, kā zaudēt liekos kilogramus!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tavam kuņģa-zarnu traktam nepieciešamo labo baktēriju jeb probiotiku uzņemšana var kalpot par atslēgu aprišu mazināšanai.

Mazs cinītis gāž lielu vezumu. Senais ticējums vēsta patiesību arī mūsu organisma kontekstā – veselā cilvēka kuņģa-zarnu traktā mīt 100 triljoni baktēriju, kuras atbild par plašu spektru mūsu labsajūtas, sākot ar imūnsistēmas un gremošanas trakta darbību, beidzot ar mūsu garastāvokli. Tagad zinātnieki baktēriju darbalaukam ir pievienojuši vēl vienu ietekmes zonu – mūsu zarnu mikroflora ietekmē arī aptaukošanos un cīņu ar liekajiem kilogramiem. Jaunie pētījumi, kas liecina, ka pastāv labās baktērijas, kas var likt taukiem pazust, paver durvis, lai globālo aptaukošanās problēmu risinātu cilvēka organismam veselīgā veidā, ar jaunākās paaudzes probiotiku palīdzību.

«Kuņģa-zarnu trakts savās rokās tur cilvēka organisma kontrolpulti,» stāsta Marks Haimens, M.D., Klīvlendas klīnikas funkcionālās medicīnas centra vadītājs. «Ja gremošanas sistēma nav 100% vesela jeb kuņģa – zarnu traktā ir nepietiekams daudzums labo baktēriju un savairojušās sliktās baktērijas, tiek izjaukta pareiza uzņemtās pārtikas pārstrāde. Sliktās baktērijas izprovocē iekaisumu uz jūsu ādas vai vēl ļaunāk, piem. locītavās, un rada organisma imūnās atbildes reakcijas pārtēriņu. Tas, savukārt, momentāni atsaucas uz insulīna rezistenci jeb nepilnvērtīgu insulīna darbību, un tālāk veicina svara pieaugumu.» Haimens apstiprina:«Teorijā ir pierādīts, jo vairāk organismā ir labo baktēriju, jo efektīvāk tiek uzņemta pārtika un ir mazāka vēlme pēc našķošanās.»

«Piedzimstot mūsu organismā baktēriju skaits ir niecīgs. Atkarībā no dzemdībām (dabīgās vai ķeizars), vides, kurā dzīvojam, uztura un dzīvesveida baktērijas vairojas, cilvēkam pieaugot.

Mūsdienu cilvēka organismā ir krietni mazāk labo baktēriju nekā mūsu senčiem. Vaina meklējama uzturā. Tas satur pārāk maz probiotikas jeb dzīvos mikroorganismus, t. sk. baktērijas, prebiotikas un šķiedrvielas, kas baro probiotikas,» skaidro uztura speciālists un grāmatas Eat Dirt autors Džošs Eiks.

Taču situācija nav tik bezcerīga! Pozitīvā ziņa ir tāda, mūs organisma mikroflora ir atsaucīga – to ir iespējams uzlabot dažu dienu laikā.

Rīcības plāns kuņģa – zarnu trakta sistēmas darbības veicināšanai:

Ēd veselīgāk

Izvairies no pārstrādātiem pārtikas produktiem un tiem, kas satur daudz cukuru un ogļhidrātus. Pētījumi pierāda, ka cukurs un mākslīgie saldinātāji var krasi samazināt labo baktēriju skaitu kuņģa-zarnu traktā.

Uzņem probiotikas

Pētījumā sievietes, kas 24 nedēļas regulāri bagātināja savu maltīti ar papildus probiotikām, zaudēja par 51% vairāk svaru nekā tās, kuras probiotikas nelietoja. Dzīvās, aktīvās baktērijas satur jogurti, kefīrs, arī fermentētā pārtika, piem., skābie kāposti. Efektīvs veids kā pēc iespējas vairāk var uzņemt labās baktērijas ir aptieku plauktos atrodamais uztura bagātinātājs LYLBIOTIC. Tas ir probiotiķis, kas satur Latvijā vislielāko baktēriju skaitu – 11,2 miljardi, un plašāko baktēriju daudzveidību – 9 sugas, kas ir identiskas baktērijām, kuras mīt cilvēka organismā.

Uzturā lieto pēc iespējas vairāk šķiedrvielas, ieskaitot prebiotikas

Šķiedrvielas var pazemināt cukura līmeni asinīs un samazināt holesterīna līmeni. Vēl jo vairāk, tās palēnina ātrumu, kādā uzturs nokļūst asinsritē, un paātrina gremošanas trakta procesu, saglabājot ilgāku sāta sajūtu. Ēdienkartē ieteicams iekļaut šķiedrvielas prebiotikas formā – artišokus, sīpolus, ķiplokus, puravus, čia sēklas, linksēklas. Lai sasniegtu nepieciešamo ikdienas daudzumu, ir jāuzņem kā min. 25 gramus šķiedrvielu dienā. Alternatīva ir ik dienu uzņemt 1 kapsulu LYLBIOTIC, kura sastāvā ir prebiotika inulīns. Inulīns atjauno mikrofloras, galvenokārt bifidobacteria un lactobacilli līdzsvaru tievajā zarnā, spēcina zarnu epitēlija barjeras funkciju jeb izturību pret nelabvēlīgām baktērijām. LYLBIOTIC satur arī bioefektīvo cinku helāta formā.

LYLBIOTIC ir augstas aktivitātes pienskābo, bifidobaktēriju un Saccharomyces komplekss, bagātināts ar prebiotiku inulīnu un bioefektīvo cinka helātu. Unikāls kapsulas apvalks garantē baktēriju stabilitāti visu uzglabāšanas laiku un pasargā tās no kuņģa skābes iedarbības. Baktērijas iegūtas izkaltētas saldējot, kas garantē, ka baktērijas aktivizējas tikai sārmainajā zarnu vidē. Inovatīvais kapsulas apvalks un baktēriju forma sniedz retu priekšrocību – LYLBIOTIC nav jāuzglabā ledusskapī. Produkts radīts Francijā. LYLBIOTIC pieejams 4 vai 14 kapsulu iepakojumā – ērti ņemt līdzi ikdienā un dodoties ceļojumā.

Produktus meklējiet visās Latvijas aptiekās, LYL autorizētājā internetveikalā www.well24.eu

Uztura bagātinātājs! Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu