Zinātnieki: Iepirkšanās var negatīvi ietekmēt vīriešu potenci (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/no prawns

Vācu zinātnieki uz kases čekiem atraduši bīstamu vielu bisfenolu A, kas izjauc vīriešu hormonālo balansu un var negatīvi ietekmēt potenci, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Viela tiek izmantota, lai uz termiski jutīgā papīra padarītu redzamu tinti. Tā var nokļūt vīrieša organismā pēc saskares ar čeku, ēdot vai vienkārši pieskaroties mutei ar iepriekš nenomazgātām rokām.

Kā norāda vācu urologs Franks Zommers, uz čekiem ir pietiekami daudz vielas, lai tā varētu palielināt sieviešu hormona estrogēna līmeni. "Ilgstoši atrodoties šīs vielas ietekmē var samazināties libido, muskuļu vietā var sākt augt alus vēders, kā arī rasties problēmas ar erekciju un potenci," norādīja ārsts.

Bisfenols A ir jau aizliegts Kanādā un ASV, jo pierādīts, ka pudeles un skārda bundžas, kas satur šo vielu, var izraisīt krūšu vēzi, sirds saslimšanas, aptaukošanos, hiperaktivitāti un citus veselības traucējumus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu